Nogomet

Rakitić bolji od Klasnića i Vranješa

Marko Kljaić • srijeda, 16.01.2008.

U turskom Kundu, finalnu utakmicu Victorica Kupa odigrali su njemački klubovi Schalke 04 i Werder. Kraljevskoplavi bili su bolji u susretu s puno zalaganja i trke. Trojica naših igrača odigralo je veći dio jučerašnjeg dovoboja...

Njemački klubovi često odabiru Tursku kao odredište za pripreme za proljetni dio sezone. Tako su i Schalke i Werder prihvatili poziv za sudjelovanjem na Victoria Kupu u Kundu. U finalnom susretu spomenutog kupa od početka su zaigrali Ivan Rakitić za momčad iz Gelsenkirchena, te Ivan Klasnić i Jurica Vranješ za momčad iz Bremena.

Schalke je u vodstvo doveo branič Werdera Naldo, autogolom u 34. minuti. Drugi pogodak na utakmici postigao je Rafinha u 59. minuti iz kaznenog udarca. Krivac za najstrožu kaznu bio je Jurica Vranješ nakon što je igrao rukom u svom šesnaestercu. Poraz Werdera ublažio je Andreasen osam minuta nakon Rafinhinog pogotka.

Rakitić je odigrao cijeli susret u plavom dresu i bio jedan od raspoloženijih u svojoj momčadi. Vranješa se nije previše vidjelo, osim kod skrivljenog kaznenog udarca. Ivan Klasnić je igrao sve do 82. minute kada ga je zamijenio Mosquera. Iako je pokazao veliko zalaganje, Ivan nije imao pravih prilika za postizanje pogotka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!