Zimski sportovi

Lov na Götschl

Kristian Hohnjec • četvrtak, 17.01.2008.

Predstojećeg vikenda skijašice će utrke Svjetskog kupa voziti u Cortini d`Ampezzo. Poznato talijansko skijalište jedna je od najprestižnijih postaja skijaške karavane, a ove godine će u programu veleslalom zamijeniti otkazani Super G-a iz Aspena....

Program u Cortini otvorit će se i zatvoriti superveleslalomom, dok će se u subotu voziti spust. Nepovoljne vremenske prilike otkazale su trening u srijedu, međutim prognoza za sljedećih par dana ide na ruku organizatorima te ne bi trebalo biti problema u izvođenju utrka. Iako je ne prati ni približno slična "pompa", Cortina je poput Kitzbühela jedna od najizazovnijih stanica Svjetskog kupa. Staza je iznimno zahtjevna, pogotovo u donjem tehničkom dijelu.

Neosporna kraljica Tofane proteklih godina je veteranka Renate Götschl. Uključujući i trijumf na prošlosezonskom spustu Austrijka je u Cortini slavila 10 puta. Uistinu impresivan doseg, nezapamćen i u muškoj konkurenciji. Iako nakon operacije u međusezoni još uvijek nije uhvatila najbolju formu, 32-godišnjakinja će u Italiji sloviti za glavnu favoritkinju.

Preostale prošlogodinje pobjednice - Mancuso (Super G) i Putzer (Veleslalom) teško se mogu nadati sličnom plasmanu. Talijanka je hendikepirana neodržavanjem njezine najjače discipline, dok je Mancuso u slabijoj formi. Na vrhu ukupnog poretka ne bi trebalo doći do promjene, premda će Lindsey Vonn i Maria Riesch imati lijepu priliku smanjiti već poveći zaostatak u odnosu na suverenu Nicole Hosp.

Naše skijašice na čelu s Anom Jelušić i Nikom Fleiss čekaju sljedeći vikend i tehničke discipline u njemačkom Ofterschwangu.

Cortina d`Ampezzo, Svjetski kup, raspored:
Petak: Super G (10:00 sati)
Subota: Spust (10:00)
Nedjelja: Super G (11:00).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!