Košarka

Sjajna predstava bez happy enda

Kristian Hohnjec • četvrtak, 17.01.2008.

Utakmica za almanahe u Tornju. Susretu 12. kola Eurolige prethodili su već predvidljivi problemi sa semaforom, koji su zamalo ponovno poslali gledatelje kući. Nakon što su igrači ipak izašli na teren, vidjeli smo predstavu za pamćenje. Borbena Cibona nadoknadila na -20 iz prvog poluvremena, ali u uzbudljivoj završnici ostala je zamalo kratka...

Početak susreta obilježio je nikad bolji Sam Hoskin, na krilima njegove simultanka Vukovi su poveli 11:8. Pet Warrenovih koševa kasnije bilo je i +6 (18:12), a zatim je usijedilo možda i najgorih deset minuta sezone u Tornju. Apsolutnu bezidejnost Cibone, čiji razigravači Princ i Mulaomerović povremeno nisu uspjeli ni prevesti loptu preko centra, Maccabi je znalački koristio. Izraelci su u tranziciji lako realizirali fizičku superiornost, a Cibosi su drugi "kvoter" izgubili s nevjerojatnih 27:4 uz jedini koš Kaštropila iz igre.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Sunarina momčad u svlačionicu je ispraćena gromoglasnim zvižducima, rijetko tko u dobro popunjenoj dvorani nije bio uvjeren da ćemo u drugom poluvremenu gledati "šamaranje mrtvog magarca". To je iznimno motiviralo petoricu Ciboninih igrača, koji su se na parket vratili s pristupom "ratnika".

Vezane vijesti

Trener Vukova je iz petorke odstranio neraspoloženog i defenzivno deficitarnog Ayusa (20 minuta, 0 poena), a na teren poslao Kelleya koji zbog "misteriozne" ozljede nije odigrao ni minute u prvom poluvremenu. Upravo je omaleni Amerikanac bio motor preokreta. Cibona je serijom trica Kelleya i Hoskina smanjila na 49:59, a dvorana je proključala kada je Tre pogodio s pola terena za 53:62 uoči posljednjih deset minuta.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Nalet Cibone nastavio je sa sedam uzastopnih koševa Hoskin. Vukovi su nakon 14 minuta nevjerojatno borbene i fanatične košarke stigli do izjednačenja - 62:62. Ciboninu obrambenu agresiju u tim je trenucima počeo nagrizati bonus. Maccabi je dolazio do lakih poena s linije slobodnih bacanja, ali Cibona je održavala ravnotežu raspoloženim napadom.

Nakon 2+1 Kelleya u tranziciji Vukovi su i poveli 74:73 2:28 prije kraja, da bi u zadnju minutu nakon promašenog dodatnog bacanja Rozića ušli s minimalnim zaostatkom (76:77), Warren tada promašuje tricu, a Hoskin nije precizan nakon skoka u napadu. Na asistenciju ključnog Bynuma na drugoj strani pogodio je Morris (76:79). Vukovima je ostalo deset sekundi, međutim Hoskin nije uspio izvesti aut na centru, a Halperin je s linije slobodnjaka potvrdio pobjedu Izraelaca (76:81).

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Hoskin (27 poena, osam skokova), Tre Kelley (18 poena, tri asista) i Lukša Andrić (10 koševa, 13 skokova) bili su glavni protagonisti Cibone, koja je napokon zaslužila pljesak zagrebačke publike. Nedavno uhićeni Will Bynum (21 poen) predvodio je Maccabi za kojeg nije nastupio Nikola Vujčić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!