Zimski sportovi

Svindalu se ne žuri

Maja Giljanović • petak, 18.01.2008.

Ukupni pobjednik Svjetskog kupa prošle sezone Aksel Lund Svindal isključio je u razgovoru s novinarima u Kitzbühelu mogućnost povratka na staze još tijekom ove sezone...

25-godišnji, petnaestak kilograma lakši Norvežanin je na krcatoj pressici potvrdio da se polagano vraća u akciju, ali da je povratak na skije još uvijek poprilično dalek: "Stvari se kreću nabolje, ali sam više nego svjestan snage koja mi nedostaje da se vratim u pravu formu. Samim time eventualan povratak u sljedećih mjesec ili nešto više dana smatram da apsolutno ne dolazi u obzir".

Svjetski prvak u spustu i veleslalomu inače je van stroja od studenog i spustaškog treninga u Beaver Creeku koji je platio ozbiljnom rasjekotinom bedrenog mišića i s nekoliko prijeloma. Upitan imaju li uporišta tvrdnje "upućenih" da ga sve češće nezgode i izlijetanja kolega sputavaju u povratku, Svindal je rezolutno zanijekao: "Svi smo mi svjesni rizika. Organizatori rade sve ne bi li iskontrolirali brzine i svima nam omogućili što sigurniji dolazak do cilja. Izlijetanja se, međutim, događaju. Uvijek jesu i uvijek hoće".

Svjetskom srebru Janu Hudecu je primjerice prošlog tjedna padom na treningu također okončana sezona, a olimpijski pobjednik Antoine Deneriaz se prošlog mjeseca povukao zbog kako je naveo "nemogućnosti svladavanja pritisaka koje zamke i opasnosti jurnjave zaleđenim stazama s preko 120 kilometara na sat stavljaju pred njegovo teškom povredom koljena poprilično okrhnuto samopouzdanje".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!