Tenis

Čilićeva fantazija

Deni Kirinčić • subota, 19.01.2008.

Marin Čilić odigrao je fantastičan meč u trećem kolu Australian Opena. 19-godišnji hrvatski tenisač došao je do dosad najupečatljivije pobjede kratke seniorske karijere impresivnim nastupom protiv sedmog nositelja i prošlogodišnjeg finalista Fernanda Gonzaleza, kojeg je "pospremio" u četiri seta...

Odlično popodne pod krovom Rod Laver Arene, zatvorene zbog kiše u Melbourneu, Marin je okončao sa 6:2, 6:7(4), 6:3 i 6:1 protiv sedmog tenisača svijeta, uz podjednako kvalitetnu igru u sva četiri seta.

Čileanski broj jedan jednostavno danas nije bio dovoljno dobar za Čilića koji je za nešto više od dva i pol sata igre "uzeo" svoju treću pobjedu u Melbourneu nakon Nicolasa Almagra i Jürgena Melzera.

Počelo je odlično. Marin je izvrsnom kontrolom s osnovne linije pravio velike probleme Čileancu koji nije nalazio rješenje za najmlađeg tenisača u ždrijebu, te je sa lakih 6:2 izgubio prvi set. Gonz se ipak u drugom probudio i podigao svoju razinu igre, no Marin je držao svoj ritam i nije dopustio nikakav preokret. Odluka je pala u tie breaku koji s tijesnih 7:4 odlazi na stranu Gonzaleza.

I kad su svi pomislili da će gubitak seta utjecati na igru mladog tenisača, dogodilo se upravo suprotno. Gonzalez je počeo raditi neprisiljene pogreške, dok je Marin koristio i najmanju šansu ponuđenu od strane iskusnijeg protivnika. Ubrzo je stigla i nagrada i Čilić se sa 6:3 našao u vodstvu.

Potpunu dominaciju u današnjem susretu potvrdio je u četvrtom setu koji je trajao samo 19 minuta. Bez problema i s veoma uvjerljivom igrom uzeo je konačnu pobjedu sa 6:1 i napravio veliko iznenađenje u danu ispunjenom kišom. Pobjeda se može isčitati i iz statističkih podataka. Čilić je imao čak 60 winnera uz 46 neprisiljenih pogrešaka, dok je Gonzalez ostvario veoma skromnih 19 winnera uz 31 neprisiljenu pogrešku. Pobjeda nad Gonzom je njegova treća pobjeda nad Top 10 igračem, uz dvije pobjede nad Nikolajem Davidenkom.

Sljedeći veliki test i borbu za četvrtfinale vodit će u ponedjeljak s 12. nositeljem Jamesom Blakeom koji je preživio izazov Sebastiena Grosjeana svladavši ga u pet setova 4:6, 2:6, 6:0, 7:6(5) i 6:2.

Tenisači, treće kolo: Blake (SAD, 12) - Grosjean (Francuska) 4:6, 2:6, 6:0, 7:6(5), 6:2, Čilić (Hrvatska) - Gonzalez (Čile, 7) 6:2, 6:7(4), 6:3, 6:1.

Tenisačice, treće kolo: Kirilenko (Rusija, 27) - Čakvetadze (Rusija, 6) 6:7(6), 6:1, 6:2, A. Radwanska (Poljska, 29) - Kuznjecova (Rusija, 2) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!