Tenis

Čilić: "Najbolji meč karijere"

Ivor Krapac • subota, 19.01.2008.

Marin Čilić je u susretu s novinarima samo potvrdio ono što su vidjeli svi koji su imali prilike gledati - veliki "skalp" Fernanda Gonzaleza u trećem kolu Australian Opena bio mu je dosad najbolji meč karijere. Prvi put je igrao na jednoj od najvećih svjetskih teniskih pozornica, u dvoranskim uvjetima Rod Laver Arene u Melbourneu, no nije se nimalo osjetilo, Marin je od prvog poena bez treme ili nervoze mučio i na koncu izbacio sedmog na svijetu...

"Mislim da je ovo normalno", nije 19-godišnji hrvatski adut letio u oblacima nakon "skidanja" prošlogodišnjeg finalista prvog Grand Slam turnira sezone: "Naravno, osjećaj jest sjajan, no odigrao sam vrlo dobro u sva tri meča ovdje, u dobroj sam formi, tjelesno sam potpuno spreman. Danas sam vjerojatno odigrao svoj najbolji meč u karijeri, najbolji dosad." Ako nastavi ovako, bit će ih još. Puno.

"Dobro sam se spremio za sezonu, u Chennaiju i Aucklandu sam odigrao vrlo dobro, u Aucklandu sam zadovoljan kako sam izgledao i u porazu u tri seta od Kohlschreibera, a nakon toga sam došao ovdje", nastavio je Marin: "U prvom kolu sam krenuo jako dobro, u drugom mi je bilo nešto teže, dok je danas koristilo što je krov bio zatvoren, bilo je lakše i bolje za mene. Mogao sam rano uzeti sve u svoje ruke u poenu, ne dati mu da razvije svoju igru."

Ovog puta novinari nisu pitali za usporedbu s Goranom Ivaniševićem, sjetili su se Marija Ančića: "Ne znam jesam li novi Ančić, imam svoju igru... No, ima smisla komparirati me s Marijem, jer je on razvio vrlo kvalitetnu igru za svoju visinu, a i ja bih volio ići u tom smjeru. Želja mi je biti što agresivniji i što više izlaziti na mrežu." Protiv Gonzaleza je već pokazao da je i u tom segmentu napredovao, pogotovo u prvom setu, kad je na mreži sve odigrao kako treba.

Idući test bit će osmina finala protiv Jamesa Blakea, u noći s nedjelje na ponedjeljak ili u ponedjeljak ujutro po hrvatskom vremenu. Već su se sastali 2006. u prvom kolu Bangkoka, kad je Marin tek ulazio u seniorske vode, a Amerikanac je tada iskoristio svoje iskustvo za glatkih 6:1 i 6:2. Kako Čilić ove godine igra u Melbourneu, ovog puta ne bi smjelo ići tako glatko.

"Blake je odličan atlet, odgovara mu tvrda podloga, dok ću ja pokušati odigrati slično kao i danas: servirati što bolje i tražiti njegov bekhend što više mogu, forhend mu je puno jači udarac", najavio je Marin, prisjetivši se i poraza u Bangkoku: "Tad sam bio jako mlad i još neiskusan, ovo je drugačije, ipak je Grand Slam turnir. Već sam odigrao tri odlična meča, a na tri dobivena seta se uvijek možeš i vratiti čak i ako kreneš slabo."

Protiv Nicolasa Almagra, Jürgena Melzera i Fernanda Gonzaleza nije bilo potrebno vraćati se, Marin je uzeo sve u svoje ruke već početkom meča, a ako ga je Blake imao priliku gledati, u ponedjeljak će u susret osmine finala ući s oprezom i respektom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!