Zimski sportovi

Grange opet najbrži, Kostelić pred postoljem

Goran Tomičić • nedjelja, 20.01.2008.

Jean-Baptiste Grange, vodeći slalomaš Svjetskog kupa, bio je najbrži u prvoj vožnji slaloma u Kitzbühelu, a u dramatičnoj utrci najbliže su bili Matt i Lizeroux, još jedan Francuz. Ivica Kostelić nalazi se na 11. mjestu u slalomu što otvara dobre mogućnosti u drugoj vožnji. Oba naša predstavnika imaju sjajne izglede za dobar plasman u kombinaciji.

Trenutno najbolji slalomaš Svjetskog kupa odvezao je još jednu odličnu vožnju. Bio je to savršen nastup, na teškoj i mekanoj stazi u Kitzbühelu nije napravio niti jednu grešku. U gornjem dijelu bio je osam stotinki sporiji od Matta, a u sredini je uspio nadoknaditi tek stotinku. No, donji dio odvezao je nešto agresivnije i za 22 stotinke je nadmašio sjajnog Austrijanca.

Matt je pred svojim navijačima odvezao tehnički sjajno, ali protiv Grangea nije mogao. Iznenadio je Lizeroux plasmanom na treće mjesto, a ključan je bo gornji dio, gdje je zaostao za sunarodnjakom tek četiri stotinke, a u sredini nije mogao pratiti ritam i zaostatak se popeo na 39 stotinki, od kojih je devet nadoknadio u donjem dijelu.

Vezane vijesti

Ivica Kostelić vozio je sigurno, a glavni cilj takog stila bio je dobar kombinacijski rezultat. Gornji dio odvezao je rutinski i zaostao 47 stotinki, a nastavio je mnogo opreznije i to je pokazalo 96 stotinki zaostatka na drugom prolazu, a u donjem dijelu nadoknadio je tek stotinku.

Borba za slalomsko postolje će biti nevjerojatno dramatična. Byggmark, dvostruki prošlosezonski slalomski pobjednik Kitzbühela, na četvrtom mjestu ima minimalan zaostatak, a tek dvije stotinke iza njega je Neureuther. Raich i Miller su vozili iznimno mirno i pokazali da najviše žele kombinacijske bodove, a to potvrđuju 13. i 15. mjesto u slalomu. Rocca se polako vraća, ali zaostatak od sekundu i 75 stotinki na 17. poziciji ipak je prevelik.

Natko Zrnčić-Dim sa startnim brojem 86 imao je teške uvjete na stazi i bolje od 53. mjesta u slalomu nije mogao, ali i dalje ima izgleda za visoki plasman u kombinaciji.

Kitzbühel, slalom, prva vožnja
1. Jean Baptiste Grange (Fra) 55:21
2. Mario Matt (Aut) +0:22
3. Julien Lizeroux (Fra) +0:30
4. Jens Byggmark (Šve) +0:33
5. Felix Neureuther (Njem) +0:35
6. Manfred Moelgg (Ita) +0:48
7. Andre Myhrer (Šve) +0:70
7. Kalle Palander (Fin) +0:70
9. Ted Ligety (SAD) +0:74
10. Michael Janyk (Kan) +0:92
11. Ivica Kostelić (Hrv) +0:95
...
53. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +5:53

Kombinacija je gotovo odlučena, a naši predstavnici imaju prililku za odlične plasmane. Bode Miller će pobijediti ukoliko završi drugu slalomsku vožnju, Ivica zaostaje 35 stotinki za drugoplasiranim Raichom, ali treba se orijentirati na obranu postolja i sigurnom vožnjom uzeti 60 bodova. Među deset najboljih će vjerojatno biti i Natko Zrnčić-Dim.

Kitzbühel, klasična kombinacija, poredak nakon prve vožnje slaloma
1. Bode Miller (SAD) 2:49:69
2. Benjamin Raich (Aut) +1:83
3. Ivica Kostelić (Hrv) +2:18
4. Rainer Schönfelder (Aut) +2:73
5. Ted Ligety (SAD) +2:87
6. Michael Walchhofer (Aut) +3:43
7. John Kucera (Kan) +4:88
8. Andrej Jerman (Slo) +4:91
9. Didier Cuche (Švi) +5:27
10. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +6:52

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!