Tenis

Serena deset u nizu

Vedran Babić • nedjelja, 20.01.2008.

Prvu nedjelju na Australian Openu u ženskom dijelu turnira sve su se favoritkinje, uključujući braniteljicu naslova Serenu Williams, relativno lako obračunale sa svojim protivnicama, jedino iznenađenje je ispadanje Kineskinje Na Li...

Mlađa sestra Williams je braniteljica naslova prvog Grand Slam turnira, a današnjim trijumfom protiv Čehinje Nicole Vaidisove je ostvarila desetu uzastopnu pobjedu u Melbourne Parku. Serena je iskoristila tri od četiri break lopte te nakon jednog sata i 13 minuta igre slavila sa 6:3, 6:4.

Najbolja tenisačica svijeta Justine Henin bez ikakvih problema je preskočila prepreku u liku i djelu Su – Wei Hsieh iz Kineskog Tajpeha sa 6:2 i 6:2. Prava poslastica za sve ljubitelje tenisa će biti četvrtfinalni okršaj u kojem će Belgijanka dočekati petu tenisačicu svijeta Ruskinju Mariju Šarapovu, koja i dalje mete svoje protivnice. Svojoj sunarodnjakinji Eleni Dementievoj je prepustila svega dva gema.

Jelena Janković je na Rod Laver Areni u večernjem meču izbacila i posljednju australsku nadu, Casey Dellacqu. Iako je Srpkinja propustila čak tri servisa za prvi set, u tie breaku je odigrala mnogo čvršće i s manje pogrešaka te slavila sa 7:3. U drugom setu, potpuni raspad mlade Australke koja više nije mogla pružiti adekvatan otpor. Konačan rezultat 6:1 za Janković.

24. nositeljica Na Li je jedina postavljena tenisačica koja danas nije izborila daljnji plasman. Bolja od nje je bila 22-godišnja Poljakinja Marta Domachowska koja je nakon izgubljenog prvog seta uzela iduća dva sa 6:2, 6:4 i tako ostvarila daleko najbolji rezultat karijere na Grand Slam turnirima probojem u osminu finala. Sljedeća protivnica joj je nekadašnji broj 1 Venus Williams.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U ostalim mečevima Nadia Petrova je nadigrala nadolazeću zvijezdu Ekaterinu Makarovu, Virginia Ruano Pascual je uhvatila pet gemova protiv Daniele Hantuchove, a dvoboj dvaju tinejdžerki koje će zasigurno ostaviti traga na WTA Touru u budućnosti, je pripao Dankinji Caroline Wozniacki (17 godina) koja je sa 6:3 u odlučujućem setu svladala njemačku kvalifikanticu Sabine Lisicki. Wozniacki će se u osmini finala sastati s Anom Ivanović.

Sutra će na terene Melbourne Parka izaći i naša jedina predstavnica u juniorskom ždrijebu Australian Opena, Jasmina Tinjić, koja u prvom kolu igra protiv domaće tenisačice Jade Hooper.

Australian Open, tenisačice, 3. kolo: Domachowska (Pol) - Na Li (Kina, 24) 2:6, 6:2, 6:4, Wozniacki (Dan) - Lisicki (Nje) 4:6, 6:4, 6:3, Hantuchova (Svk, 9) – Ruano Pascual (Špa) 6:2, 6:3, Petrova (Rus, 14) – Makarova (Rus) 6:1, 7:6(8).

Osmina finala: Henin (Bel, 1) – Hsieh (Tpe) 6:2, 6:2, Šarapova (Rus, 5) – Dementieva (Rus, 11) 6:2, 6:0, S. Williams (Sad, 7) – Vaidisova (Češ, 12) 6:3, 6:4, Janković (Srb, 3) – Dellacqua (Aus) 7:6(3), 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!