Ostali sportovi

40-godišnji Cipollini se vraća

Maja Giljanović • nedjelja, 20.01.2008.

Maher sprinta Mario Cipollini tri i pol godine nakon, pokazalo se samo jednog u nizu oproštaja, vraća se biciklizmu u dvostrukoj ulozi, natjecatelja i menadžera...

Mukotrpni pregovori s modnim mogulom Mikeom Ballom na koncu su, naime, okončani povratkom 40-godišnjeg 2002. svjetskog cestovnog prvaka UCI ProTouru, a u timu Rock&Republic Talijan će ujedno biti odgovoran za provedbu više nego ambicioznog plana američkih investitora. Ciljevi su visoki: u sljedećih pet godina u momčad će se godišnje ulagati 10 milijuna eura ne bi li se u konačnici dosegao sam svjetski vrh. Prvi potez Il Re Leonea kao člana stručnog stožera, najavio je iz Los Angelesa, bit će lov na potpise sunarodnjaka mu Ivana Bassa i(li) CSC-ove braće Schleck.

Cipollini je inače u 16 godina dugoj profesionalnoj karijeri (od debija 1989. u Del Tongu do privremene mirovine 2005. u Liquigasu) ubilježio redom: tri etapne pobjede na Vuelti, 12 na Tour de Franceu i 42 na Giru, a upravo je etapom dohvaćenom 2003. ušao u povijest oborivši 70 godina star rekord Alfreda Binde u broju etapnih slavlja. Uvijek prisutan u medijima, često kontroverzan i jak u samohvali, iznenadio je tada javnost izjavom: "Nisam dostojan velikanu kao Bindi laštiti cipele, a nekmoli mu oduzimati mjesto u analima".

Ima li, pak, još u'ja u svići u 40-godišnjem veteranu, bit će jasnije sljedećeg mjeseca nakon Utrke po Kaliforniji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!