Zimski sportovi

Prva pobjeda za Holaus

Zvonimir Šimunović • nedjelja, 20.01.2008.

Maria Holaus pobjednica je trećeg super G-a sezone, voženog u Cortini d'Ampezzo. Austrijanka je tako, u utrci minimalnih zaostataka, došla do prve pobjede u Svjetskom kupu. Drugo mjesto osvojila je Julia Mancuso, a treća je Nicole Hosp i ne samo da je obranila vodeće mjesto u ukupnom poretku, nego je i povećala prednost u odnosu na Lindsey Vonn koja je završila peta. Emily Brydon nakon jučerašnjeg spustaškog postolja, danas je doskijala do četvrte pozicije...

Maria Holaus sjajnim je nastupom pomalo iznenađujuće nadvisila sve suparnice i popela se po prvi puta u karijeri na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Holaus je ključnu prednost nad ostalim skijašicama stekla u početnom dijelu staze koji je odvozila bez pogreške, dok su ostale velikie probleme imale kod skoka prije prolaznog vremena. Možemo slobodno reći da su se na tom mjestu dijelili plasmani jer je čak prvih osam skijašica završilo u samo pola sekunde razmaka i svaka skijašica koja je na tim vratima išla preširoko nije imala šanse za vrhunski rezultat. Tako je 24-godišnjakinja potvrdila da ova sezona protječe bez dominacije jedne skijašice u ovoj disciplini, te je Holaus treća pobjednica u trećoj utrci.

Slavlje Austrijanki upotpunila je trećim mjestom Nicole Hosp, koja je povećala prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa, a dokazuje da je uz već ranije vrhunske rezultate u tehničkim disciplinama i u super G-u došla do razine koja jamči borbu za vrh i skupljanje bodova za obranu naslova najbolje svjetske skijašice. Drugo mjesto osvojila je Julia Mancuso koja nije uspjela obraniti prošlogodišnju pobjedu iz Cortine, no i treće postolje na ovom skijalištu zadovoljit će najbolju Amerikanku danas. Lindsy Vonn, pak, nije previše razočarala petim mjestom, no ukoliko želi napasti vodeće mjesto u ukupnom poretku morat će i u drugoj brzoj disciplini ostvarivati vožnje vrijedne pobjedničkog postolja

Ponovno su odlične bile i Kanađanke. Emily Brydon četvrtom je pozicijom, nakon jučerašnjeg trećeg mjesta potvrdila odličnu formu, dok je Britt Janyk ponovila šesto mjesto iz spusta.

Vrlo dobre nastupe imale su i Carolina Ruiz Castillo te Jessica Lindell Vikarby, osvojivši osmo, odnosno deveto mjesto. Šveđanka je tako barem malo ublažila loš nastup Anje Paerson koja je završila 16., a Španjolka je ostvarila najbolji plasman sezone u ovoj disciplini.

Sutra (10h) skijašice ponovo voze super G, koji je zbog lošeg vremena odgođen u petak, a zapravo je nadoknada utrke iz Aspena.

Svjetski kup, Cortina d'Ampezzo, super G, skijašice, 20.01.2008:
1. Maria Holaus (Austrija) 1.24.63
2. Julia Mancuso (SAD) + 0.23
3. Nicole Hosp (Austrija) + 0.28
4. Emily Brydon (Kanada) + 0.29
5. Lindsey Vonn (SAD) + 0.30
6. Britt Janyk (Kanada) + 0.31
7. Renate Goetschl (Austrija) + 0.42
8. Carolina Ruiz Castillo (Španjolska) + 0.48
9. Jessica Lindell Vikarby (Švedska) + 0.65
10. Alexandra Meissnitzer (Austrija) + 0.71
...

Svjetski kup, ukupni poredak, skijašice:
1. Nicole Hosp (Austrija) 759 bodova
2. Lindsey Vonn (SAD) 683
3. Julia Mancuso (SAD) 639
4. Maria Riesch (Njemačka) 613
5. Marlies Schild (Austrija) 586
6. Anja Paerson (Švedska) 566
7. Tanja Poutiainen (Finska) 533
8. Denise Karbon (Italija) 519
9. Elisabeth Goergl (Austrija) 511
10. Britt Janyk (Kanada) 361
...
32. Ana Jelušić (Hrvatska) 135
...
51. Nika Fleiss (Hrvatska) 56
...

Svjetski kup, super G, skijašice:
1. Anja Paerson (Švedska) 151 bodova
2. Martina Schild (Švicarska) 143
3. Nicole Hosp (Austrija) 140
4. Maria Riesch (Njemačka) 138
5. Julia Mancuso (SAD) 130
5. Emily Brydon (Kanada) 130
7. Maria Holaus (Austrija) 118
8. Jessica Lindell-Vikarby (Švedska) 104
9. Renate Goetschl (Austrija) 96
10. Britt Janyk (Kanada) 95
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!