Ostali sportovi

Pujanke počele 2008. osvajanjem Pohorskog bataljona

Jadranka Pongrac • nedjelja, 20.01.2008.

Prvi judo vikend u novoj 2008.g. bio je određen za 39. Međunarodni pokal "Pohorski Bataljon", 19. I 20. siječnja, u Slovenskoj Bistrici. U dva dana natjecanja borilo se 313 natjecatelja u konkurenciji dječaka i djevojčica do 13.godina, kadeta i kadetkinja do 17.godina i seniora. Nastupili su natjecatelji iz Austrije, Mađarske, Slovačke, Italije, Crne Gore, Srbije, BIH, Slovenije i Hrvatske.

Od hrvatskih klubova sudjelovali su judo klubovi: Lika, Panda, Zagreb i Policijska Akademija iz Zagreba, Pinky iz Velike Gorice i Pujanke iz Splita. Tradicionalno jak međunarodni turnir Pohorskog bataljona svakako je dobro poslužio kao pripremno natjecanje i provjera hrvatskim judašima pred skora nacionalna prvenstva. I

Slika 1 od 1.
Foto: Jadranka Pongrac

Najuspješniji nastup zabilježile su mlađe kadetkinje judo kluba Pujanke iz Splita, koje su osvojile ekipni naslov i 1. mjesto Pohorskog bataljona u kadetskoj konkurenciji do 17.god. Uz vodstvo trenera Vladimira i Slavka Preradovića mlađe kadetkinje Pujanki pokazale su odlične borbe u starijoj konkurenciji. Tako državne prvakinje za mlađe kadetkinje i prvakinje Hrvatske kadetske judo lige za 2007.g. nastavljaju svoj niz odličnih ekipnih rezultata i uspjeha u 2008.g.

Rezultati hrvatskih judaša
KADETKINJE
-44 kg 1. mj. Tena Šikić, JK Lika
-48 kg 1. mj. Ivona Kapitanović, JK Pujanke
-52 kg 3. mj su podijelile Ana Kokeza, JK Pujanke i Sara Murtić, JK Lika
-57 kg 2. mj Ivana Lozančić, JK Pujanke
-63 kg 1. mj Barbara Matić, JK Pujanke
KADETI
-55 kg 3. mj David Koren, JK Pinky
-60 kg 3. mj Jakov Podrug, JK Pujanke
-81 kg 2. mj Jurica Katić, JK Panda
SENIORI
-100 kg 3. mj Miloš Vukotić, JK Istarski borac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!