Tenis

Čilićev san prekinut

Tea Lokas • ponedjeljak, 21.01.2008.

Naš jedini preostali tenisač na Australian Openu završio je svoj nastup porazom od Amerikanca Jamesa Blakea. Marin Čilić nije mogao protiv 12. nositelja koji ga je u tri seta svladao i osigurao četvrtfinalni okršaj s Rogerom Federerom...

Blake je već u prvom setu pokazao zube i u ekspresne 23 minute upisao jedan oduzeti servis i priveo set kraju. Marin je imao previše neforsiranih grešaka u odnosu na američki broj dva (15-5), što ga je najviše i koštalo izgubljenog servisa.

Drugi set prelamao se na obje strane te bio najizjednačeniji. Čilić se mučio sa servisom već pri rezultatu 3:3, ali uspijeva ga izvući i vodi ravnopravnu bitku s Amerikancem sve do 4:4. Tada Marin pravi kobnu pogrešku koja se događa u trenutku kada je Blake imao 0:30, zabija loptu u mrežu umjesto u siguran poen. Marin se pokušao vratiti u sljedećem gemu te dovodi Blakea do izjednačenja (40:40), no Amerikanac uspijeva iskoristiti treću set loptu i osigurati 2-0 u setovima.

Kako se kasnije pokazao - posljednji set, za Marina je protekao dosta živčanije u odnosu na prva dva. Marin je u jednom trenutku čak zaradio i opomenu zbog napucavanja loptice, ali ni to nije pomoglo da meč okrene u svoju korist. Ključan trenutak za konačnu pobjedu Blakea dogodio se pri rezulatu 2:2 i Marinovom servisu. Blake je iskoristio nedostatak inspiracije Čilića i laganim relijem od 0:40 se odvezao do četvrtfinala prvog Grand Slama sezone.

U 100 minuta igre Marin je imao više winnera (28-22), ali i puno više neforsiranih grešaka od 12. nositelja (34-17). U svakom slučaju, nije završio običan tjedan za mladu hrvatsku nadu, završio je najbolji tjedan u karijeri tenisača koji je budućnost hrvatskog tenisa.

Osmina finala, tenisači: James Blake (SAD, 12) - Marin Čilić (Hrvatska) 6:3, 6:4, 6:4.

Osmina finala, tenisačice: Ana Ivanović (Srbija, 4) - Caroline Wozniacki (Danska) 6:1, 7:6(2), Venus Williams (SAD, 8) - Marta Domachowska (Poljska) 6:4, 6:4, Daniela Hantuchova (Slovačka, 9) - Maria Kiriljenko (Rusija, 27) 1:6, 6:4, 6:4, Agnieszka Radwanska (Poljska, 29) - Nadia Petrova (Rusija, 14) 1:6, 7:5, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!