Tenis

Španjolska poslastica za kraj

Tea Lokas • ponedjeljak, 21.01.2008.

Gornji dio ždrijeba obavio je svoj posao u četvrtom kolu Australian Opena, a glavni favoriti su to i ostali pobijedivši protivnike glatko, u tri seta. Jedini koji je imao nešto teži zadatak bio je Španjolac David Ferrer koji je u dvoboju sunarodnjaka u četiri seta porazio Juan Carlos Ferrera...

Osim Ferrera uspješan je bio i prvi nositelj i branitelj naslova u Melbourneu, Roger Federer. Roger je nadigrao Čeha Berdycha u tri seta, a problema je imao tek u drugom kada ga je mladi Čeh doveo do trinaeste igre u kojoj je poveo s 5:2. No, Federer se u svom stilu vraća i osvaja tie-break nakon teška borbe rezultatom 9:7.

Treći set osvojio je u 32 minute i cijeli susret završio u nešto manje od dva sata. Federer je protiv Berdycha ostvario 18. uzastopnu pobjedu na Australian Openu, a nakon meča izjavio je kako se osjeća obzirom na težak okršaj s Tipsarevićem: "Teško je igrati nakon meča od pet setova, obično takve mečeve igram u finalima, kao u Miamiju, Rimu, Wimbledonu. Drugačiji je osjećaj igrati to u ranijoj fazi natjecanja. No, iskreno, osjećao sam se dobro. Nadam se da ću se tako osjećati i u sljedećem susretu."

Nadodao je i: "Hvala Bogu da nije osvojio taj drugi set, jer nikad ne znate kako bi se to kasnije odrazilo na tijek susreta." Federerov sljedeći susret bit će onaj protiv krvnika našeg Marina Čilića. Blake će se morati suprotstaviti broju jedan i preko njega potražiti put prema polufinalu.

Novak Đoković probio je led u prvom setu, osvojivši ga 7:5 u točno sat vremena. Nakon toga sve je protiv miljenika domaće publike Lleytona Hewitta bilo lakše. U drugom setu mu je trebalo 48 minuta, a u trećem 38. I Srbin i Australac imali su jako puno neforsiranih grešaka u meču (36-41), no Đoković nije dao puno prostora Hewittu na svom prvom servisu i time ostvario onu prednost koju je pretvorio u pobjedu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U četvrtfinalu će igrati protiv odličnog Španjolca Davida Ferrera koji nastavlja izuzetno uspješnu prošlu sezonu. Postavljen za petog nositelja, porazio je Juana Carlosa Ferrera u dvoboju španjolskih rivala. Ferrer je u meč ušao snažno i breaknuo Juana Carlosa već pri 3:2. No, Ferrero se vraća na svoju stazu pri Ferrerovom servisu za set, no potonji odmah vraća izgubljeno i osvaja prvi set 7:5. Drugi set otišao je na stranu lošije rangiranog Španjolca, a sljedeća dva lagano je "pokupio" prošlogodišnji finalist Masters Cupa u Shanghaiju.

Loš dan imao je u juniorskom turniru naš Silvio Dadić koji je u paru s Indonežaninom Rungkatom izgubio u prvom kolu u konkurenciji parova. Dadić se tako oprostio u potpunosti od turnira u Melbourneu obzirom da je još jučer upisao kraj u konkurenciji singlova.

Osmina finala, tenisači: Roger Federer (Švicarska, 1) - Tomas Berdych (Češka, 13) 6:4, 7:6(7), 6:3, Novak Đoković (Srbija, 3) - Lleyton Hewitt (Australija, 19) 7:5, 6:3, 6:3, David Ferrer (Španjolska, 5) - Juan Carlos Ferrero (Španjolska, 22) 7:5, 3:6, 6:4, 6:1, James Blake (SAD, 12) - Marin Čilić (Hrvatska) 6:3, 6:4, 6:4.

Juniori, prvo kolo, parovi: Cheng Peng Hsieh (Tajpeh)/Tsung-Hua Yang (Tajpeh) - Silvio Dadić (Hrvatska, 7)/ Christopher Rungkat (Indonezija, 7) 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!