Košarka

"Ne bježimo od pobjede"

Sanja Čalić • utorak, 22.01.2008.

Iako su Zadrani u prethodnom kolu sjajnom igrom pomeli izraelski Hapoel i time osigurali drugu poziciju u skupini te plasman u drugi krug natjecanja, pobjeda u posljednjem kolu Uleb kupa, u dvoboju protiv Strasbourga, ipak nosi sa sobom dodatni značaj...

Nakon ostvarenja jednog od zadanih ciljeva na početku sezone, odnosno prolaska u drugi krug natjecanja, Zadru preostaje još jedan dvoboj u prvom dijelu Uleb kupa, i to protiv Strasbourga koji je, kao i sve momčadi koje su u ovom natjecanju gostovale u gradu košarke, poražen u Jazinama. Iako ovaj susret ne nosi imperativ pobjede, Zadrani ne skrivaju želju da ju ostvare, budući da bi im ona mogla donijeti "lakšeg" protivnika u nastavku natjecanja.

No Zadru narednog vikenda predstoji ipak mnogo važnija utakmica, ona u regionalnoj ligi protiv Partizana, stoga je trener Aco Petrović odlučio iskoristiti priliku da protiv Strasbourga malo odmori Brewera, te da priliku pruži drugim igračima: "Pružit ću priliku i Laliću i Stipčeviću, da se definitivno vrate kvalitetom igre u rotaciju. Mi ne bježimo od pobjede, mislim da i s takvim načinom i takvim rosterom možemo doći u poziciju da dobijemo utakmicu koja bi nas približila gornjem dijelu šešira."

Da će Zadar i u ovom susretu ciljati na pobjedu, potvrđuje i Andrej Štimac: "Mi svakako ako želimo ući u onaj gornji šešir i dobiti uvjetno rečeno lakšeg protivnika moramo pobijediti jer naše dobre igre u regionalnoj ligi moraju biti okrunjene u Europi. Imali smo nekoliko nesretnih poraza na gostovanjima, ali uvijek smo se vraćali doma. U svakom slučaju, možda bi za nekakvu pripremu za takav jedan novi način, Kup sistem, bilo dobro imati slabijeg protivnika, pa tako krenuti iz gornjeg šešira."

Uleb kup, skupina I, deseto kolo: Strasbourg – Zadar (utorak, 22.1.2008., 19 h)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!