Košarka

Zadar pomeo i Strasborug

Sanja Čalić • utorak, 22.01.2008.

U posljednjem susretu prvog kola Uleb kupa Zadrani su se u dvoboju sa Strasbourgom prilično namučili, no uspjeli su prvom gostujućom pobjedom zaključiti prvi dio natjecanja, a u tome ih je s 26 poena predvodio ponovno sjajni Juby Johnson

Već u početnim trenutcima susreta Strasbourg je Zadru serijom 6:0 nagovijestio kako im u posljednjem kolu Uleb kupa neće biti nimalo lako. Ipak, Zadar se poenima Johnsona vratio u egal, no Pettway i McCord ubrzo su domaće odveli na plus pet (12:7). Upravo je skakački vrlo raspoloženi Pettway, koji je samo u prvom dijelu upisao sedam skokova, imao glavnu ulogu u novoj mini seriji Francuza dovevši ih u samoj završnici prve dionice na plus osam, ali Zadrov je zaostatak svojom tricom smanjio Lalić (20:15).

Strasbourg je i u drugoj četvrtini nastavio s vrlo dobrom igrom kojoj Zadar, s lošijim šutom za dva poena te velikim brojem izgubljenih lopti, nije uspijevao pronaći rješenja. Iako su se Zadrani držali u igri Brewerovim i Baraćevim koševima, poenom Obasohana prednost Francuza narasla je na devet razlike u 17. minuti, a dvije minute kasnije dotad plus 12 postavio je tricom Shannon (39:27). Do odlaska na odmor nakon kojeg su se vratili u novom svijetlu, Zadrani su uspjeli prednost Strasbourga, čiji je trener Eric Girard već u prvom dijelu iskoristio gotovo sve igrače u rotaciji, smanjiti na deset razlike (41:31).

Vezane vijesti

Riječi Ace Petrovića u poluvremenu očito su imale pozitivan učinak na njegovu momčad koja je furiozno krenula u nastavak. Već u prvoj su minuti treće četvrtine napravili seriju 6:0 kojom su došli na zaostatak od samo četiri poena, prisilivši domaću klupu na vrlo rano pozivanje time-outa. Popravivši postotak šuta za dva poena Zadrani su nastavili s mnogo boljom igrom koja im je u 26. minuti donijela i prvo vodstvo na utakmici (43:44).

Domaćini čak pet minuta nisu uspijevali postići koš, a veliki nalet Zadra i seriju 18:2 prekinuo je Obasohan, no budući da su Francuzi u trećoj dionici limitirani na tek osam poena, Zadar je u završnicu ušao s vodstvom (49:53). Posljednju je četvrtinu svojom tricom otvorio Johnson koji je ponovno imao sjajnu večer, te su gosti poveli sa sedam razlike. Iako je potom Strasbourg zaprijetio približivši se na samo dva poena razlike (57:59), Zadar se uspio othrvati tom napadu i zadržati vodstvo u svojim rukama.

U neizvjesnoj su završnici domaćini košem Lewina ponovno došli u priliku pomrsiti Zadru račune, no Johnson (26 poena), Brewer (15 poena) i Barać (14 poena) pobrinuli su se na kraju za prvu Zadrovu gostujuću pobjedu u ovom natjecanju (74:83). U redovima Strasbourga najučinkovitiji su bili Shannon s 18 poena i Obasohan s njih 13.

Uleb kup, skupina I, deseto kolo: Strasbourg – Zadar 74:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!