Tenis

Srpkinje kobne po Williams

Tea Lokas • srijeda, 23.01.2008.

Posloženi su parovi unutar polufinala Australian Opena u ženskoj konkurenciji. U posljednjem četvrtfinalu otpao je i preostali ogranak Williams obitelji od strane srpske tenisačice. Ivanović se poslužila jučerašnjim "metodama" sunarodnjakinje i iz natjecanja eliminirala Venus Williams...

Ana Ivanović pobijedila je osmu nositeljicu i tako se plasirala u prvo polufinale Grand Slama u Melbourneu. Najveći doseg do sad u Australiji joj je treće kolo 2005. i prošle godine. Isto tako, glatke pobjede u prijašnjim susretima nosila je uvijek bivša prva igračica svijeta - Venus Williams. Danas su se stvari okrenule u korist Srpkinje, a boje Srbije branit će zajedno s brojem tri - Jelenom Janković.

"Odigrale smo uzbudljiv meč i jednostavno sam oduševljena što idem dalje. Jako puno toga sam prošla u posljednjih 18 mjeseci." - nakon slavlja je izjavila 20-godišnja srpska tenisačica.

Preko dva seta od 50ak minuta Ivanović je projurila u polufinale gdje će se sastati s devetom nositeljicom, Danielom Hantuchovom, koja je bez puno znoja nadigrala poljsku atrakciju Radwansku.

Hantuchova je na teren izišla u prvom jutarnjem meču, a posao i nije bio tako težak. S dva puta po 6:2 ostvarila je najbolji rezultat na Grand Slam turniru od četvrtfinalnog posrtaja 2003. godine upravo u Melbourneu. Šest od 14 iskorištenih break lopti i 68 posto ubačaja prvog servisa odveli su ovu 24-godišnju Slovakinju u neizvjestan dvoboj s Ivanović koja je sve bolja i bolja.

U juniorskoj konkurenciji ponovno dobre vijesti. Jasmina Tinjić i dalje ostvaruje ekspresne pobjede, a danas je bila (puno) bolja od Japanke Misaki Doi rezultatom 6:2, 6:2. U četvrtfinalu turnira sastat će se s domaćom igračicom Jessicom Moore.

Četvrtfinale, tenisačice: Ana Ivanović (Srbija, 4) - Venus Williams (SAD, 8) 7:6(3), 6:4, Daniela Hantuchova (Slovačka, 9) - Agnieszka Radwanska (Poljska, 29) 6:2, 6:2.

Juniori, treće kolo: Jasmina Tinjić (Hrvatska) - Misaki Doi (Japan) 6:2, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!