Tenis

Pao peti nositelj

Tea Lokas • srijeda, 23.01.2008.

Srpsko slavlje upotpunio je i Novak Đoković u muškoj konkurenciji, rutinski i neočekivano lagano svladavši Španjolca Davida Ferrera. Đoković je zakoračio u polufinale, a kasniji dvoboj između Federera i Blakea odlučit će hoće li mu sljedeći protivnik biti švicarski stroj ili Amerikanac koji je uništio taj stroj...

Đoković je stavio točku na i dva dana iz snova za srpsku naciju. Nastavlja se teniska dominacija trojke: Janković-Đoković-Ivanović, a ponovno to potvrđuju plasmanom u četiri najbolja/e jednog Grand Slam turnira.

Đoković je u tri rutinizirana seta preskočio Španjolca koji danas nikako nije bio na razini onoga što je pokazivao u drugom dijelu prošle sezone. Ferrer je u prvom setu jednostavno putonuo, nije ga bilo. Đoković je to iskoristio i bez izgubljenog gema napravio prvi korak prema polufinalu.

Drugi set obilježilo je "pojavljivanje" Ferrera u susretu koji nastavlja istim pravcem. Trajao je dvostruko više od prvog, a učinak je bio nešto "povoljniji" za Španjolca. Razlika u igri posebno se očitovala u učinku drugog servisa koji je kod Đokovića iznosio 70, a kod Ferrera 50 posto.

U trećem setu, posebno kod prvog serviranja za meč od strane Đokovića, dolazi do potpune preobrazbe Španjolca koji postaje ono što je. Prijetnja u svakoj fazi susreta. Tako uzima Srbinu break pri 5:4 i produžava susret za jos tri gema. Đoković se nedugo nakon oporavlja i ponovno oduzima servis protivniku što ga uz malo poteškoća dovodi do polufinala Australian Opena. Trio polufinalista u iščakivanju je posljednjeg komadića slagalice.

Četvrtfinale, tenisači: Novak Đoković (Srbija, 3) - David Ferrer (Španjolska, 5) 6:0, 6:3, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!