Košarka

Zadar u povlaštenom ždrijebu

Bernard Jurišić • srijeda, 23.01.2008.

Pobjedom u Strasbourgu košarkaši Zadra nastavili su sjajnu pobjedničku seriju, ali i ostvarili značajan povlašteni status u ždrijebu eliminacijske runde ULEB Kupa. Zadrani su se pobjedničkim nizom uvrstili među 16 nositelja ždrijeba i doznali sedam svojih potencijalnih protivnika u razigravanju...

Drugo mjesto Skupine I, uz omjer 6-4, Zadranima je bio dovoljan za uvrštenje u drugu jakosnu skupinu povlaštenog ždrijeba ULEB Kupa. Od 32 momčadi koje će razigravati za konačnog pobjednika, Zadar se nalazi na 15. mjestu i izbjegao je sve pobjednike i veliku većinu drugoplasiranih momčadi iz devet skupina.

Ždrijeb je podijeljen u četiri grupe nositelja i održat će se u ponedjeljak, 28. siječnja. Naš predstavnik za protivnika u šesnaestini finala dobit će jednu od sljedećih momčadi: ASVEL Villeurbanne (Fra), Telindus Oostende (Bel), Lukoil Academic (Bug), Hemofarm Vršac (Srb), Asovmaš Mariupol (Ukr), Crvena zvezda Beograd (Srb) ili Köln (Nje).

Vezane vijesti

Prvu utakmicu Zadrani će igrati u gostima 19. veljače, uzvrat je u Jazinama tjedan dana kasnije. Igra se na koš-razliku, a pobjednika čeka još osmina finala (11. i 18. ožujka), koja će dati osam posljednjih klubova za završni Final Eight u Torinu od 10. do 13. travnja. Pobjednik ULEB kupa osigurava direktan plasman u Euroligu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!