Tenis

Federerov kolačić

Tea Lokas • srijeda, 23.01.2008.

Kao poslastica dana, na red je došao prvi igrač svijeta - Roger Federer, koji je odmjerio snage s Amerikancem Jamesom Blakeom. Nakon susreta od pet setova i nešto "koprcanja" protiv Čeha Berdycha, Federer je ponovno imao težak zadatak, no uspio ga je izvršiti u tri seta i plasirati se u polufinale gdje ga čeka Novak Đoković...

Federer nije morao pokazati sve što zna da bi prešao preko po nas kobnog američkog 12. nositelja. Unatoč ne pokazivanju u punom svjetlu, Roger je slavio rezultatom 7:5, 7:6, 6:4.

Prvi set trajao je 38 minuta u kojih je Federer uspio oduzeti dva servisa protivniku i privesti set kraju rezultatom 7:5. Nakon izmjene breakova, Švicarac je kod 6:5 ponovno uskratio servis Amerikancu i projurio u drugi set. Nešto slabiji prvi i drugi servis te 12 neforsiranih pogrešaka, u odnosu na Blakeovih 11, doveli su Švicarca do tie-breaka. Uspjeh u trinaestoj igri produžio se i na treći set u kojem je Federer smanjio neforsirane greške na tri, dok je Blake ostao pri 10. Blake se vratio iz zaostatka 5:2 na 5:4, ali tek toliko da broj jedan na svijetu "zakuca" svoju pobjedu.

"Blake je odličan tenisač koji uvijek osvoji par nevjerojatnih poena. Puno je napredovao u posljednje dvije godine i uvijek je zadovoljstvo igrati protiv njega." - izjavio je Federer o svom današnjem protivniku.

Pobjedom u ovom susretu Federer se polako približava očekivanom finalu prvog Grand Slama sezone, a na putu će mu se naći još Novak Đoković koji se u današnjem meču upisao u polufinaliste pobjedom protiv Španjolca Ferrera.

Četvrtfinale, tenisači: Roger Federer (Švicarska, 1) - James Blake (SAD, 12) 7:5, 7:6, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!