Tenis

Šarapova mete dalje, preokret Ivanović

Kristian Hohnjec • četvrtak, 24.01.2008.

Furiozna Marija Šarapova nastavila je seriju impresivnih igara i u polufinalu. Baš poput Henin, Jelena Janković nije imala šanse. Njezina protivnica u velikom finalu bit će Ana Ivanović, koja je unatoč gubitku prvih osam gemova uspjela izbaciti Danijelu Hantuchovu....

Marija Šarapova igra vjerojatno najbolji tenis karijere. Lindsay Davenport i Justine Henin uspjele su joj otkinuti četiri gema, Elena Dementieva samo dva. Još ispada da je najveći otpor pružila naša Jelena Kostanić-Tošić. Ruskinja je polufinale i Jelenu Janković riješila za 78 minuta, moglo je i brže da nije zakomplicirala kraj prvog seta.

Po izlasku na teren Šarapova je odjurila do vodstva 5:0. Iako su tri osvojena gema do kraja seta Srpkinje nudila nadu da ćemo u drugom vidjeti pravu borbu, to se nije dogodilo. Bilo je još lakše - 6:3, 6:1. "Sjajno sam startala s obzirom da su se uvjeti promijenili. Zagrijavale smo se vani, da bi odjednom zatvorili krov. Mogu realizirati stvari koje želim konstantno. Najvažnije je da mogu odigrati na visokom nivou kroz duži period", bila je zadovoljna Šarapova.

Druga finalistica je Ana Ivanović. Srpkinja je načinila veliki preokret protiv Danijele Hantuchove. Slovakinja je dobila prvi set 6:0 za 25 minuta, krenula s breakom u drugom (2:0). "Teško je bilo prihvatiti da sam izgubila. Željela sam otići s terena čim prije", komentirala je Hantuchova.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Ivanović je dobila drugi set 6:3, a u četvrtom su tenisačice bile izjednačene do 4:4. Srpkinja je tada uspjela oduzeti servis, da bi na svoj početni udarac potvrdila ulazak u drugo Grand Slam finale karijere. "Početak je bio vrlo razočaravajuć za mene. Nisam mogla pronaći ritam, a Hantuchova je sve pogađala. Kada sam uspjela dobiti drugi set počela sam se osjećati mnogo opuštenije, samopouzdanije", rekla je Ivanović.

Naša juniorka Jasmina Tinjić nažalost nije se uspjela probiti u polufinale. 16-godišnjakinja je glatko izgubila od nepostavljene domaće nade Jessice Moore - 4:6, 0:6.

Polufinale, tenisačice: Šarapova (Rusija, 5) - Janković (Srbija, 3) 6:1, 6:3; Ivanović (Srbija, 4) - Hantuchova (Slovačka, 9) 0:6, 6:3, 6:4.

Četvrtfinale, juniorke: Moore (Australija) - Tinjić (Hrvatska) 6:4, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!