Košarka

Skupina C: Rijetko viđena sramota

Tomislav Globan • petak, 25.01.2008.

Nesvakidašnja utakmica odigrala se u četvrtak navečer u beogradskom Pioniru. Njemački prvak Brose Baskets iz Bamberga poražen je od Partizana nevjerojatnim rezultatom 85:37! Beograđani su tako kolo prije kraja osigurali plasman u drugi krug kao najbolja šestoplasirana momčad Eurolige...

Partizan - Brose Baskets 85:37

Njemački Brose Baskets iz Bamberga osramotio je u Pioniru i sebe, ali i njemačku košarku. U 40 minuta dvoboja s Partizanom, Nijemci su ubacili nevjerojatnih 37 poena te se kući vratili s porazom od 48 koševa razlike.

Momčad koju vodi Dirk Bauermann umalo je srušila dva najcrnja rekorda Eurolige. Manje koševa od Bamberga postigla je jedino slovenska Krka protiv moskovskog CSKA u studenom 2003. (35 koševa). Poraz od 48 razlike šesti je najteži otkako je ovog natjecanja, a rekord još uvijek drži Montepaschi koji je prije pet godina sa 63 razlike unakazio podgoričku Budućnost (112:49).

Sve je odlučeno u drugoj četvrtini domaćom serijom 20:0, a Nijemci su u prvom poluvremenu u 12 minuta bili ograničeni na samo tri poena. Od tog trenutka pa do kraja utakmice događalo se "šamaranje mrtvog magarca", a najistaknutiji kod Partizana bio je Novica Veličković s double-double učinkom (17 poena, 13 skokova).

Panathinaikos - Fenerbahče Ülker 88:68

Europski prvak je također bio uvjerljiv. S 20 poena razlike otpravili su turske rivale u Istanbul te osigurali prvo mjesto u skupini C.

Šarunas Jasikevičius predvodio je Panathinaikos do 12. pobjede u 13 utakmica. Litavac je ubacio 23 poena, Spanoulis je dodao 12, a Batiste dominirao reketom s 11 skokova. Naš Andrija Žižić na parketu je proveo 13 minuta, postigao četiri koša uz dva skoka.

Chorale Roanne - Real Madrid 68:82

Real Madrid slavio je u Francuskoj kod Roannea i ostao u utrci s Maccabijem i Lietuvosom Rytasom za najbolju drugoplasiranu momčad koja donosi status nositelja u Topu 16.

Francuzi su u igri bili 33 minute (57:63), no Real tada preko Bullocka i Smitha serijom 7:0 bježi na nedostižnih +13. Najefikasniji kod pobjednika bio je upravo Louis Bullock, no osam od ukupno 14 poena pogodio je s linije slobodnih bacanja, dok je iz igre gađao vrlo loše (2/8).

Posljednje kolo u ovoj skupini donosi derbi Reala i Panathinaikosa u Madridu. Pobijedi li, kraljevski će klub biti najbolja drugoplasirana momčad Eurolige ukoliko Lietuvos ne izgubi od Cibone te ne dopusti Maccabiju da osvoji prvo mjesto u skupini B.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!