Košarka

Skupina A: Olimpija bez nade unatoč pobjedi

Branko Barić • petak, 25.01.2008.

Olimpija je u Tivoliju u pretposljednjem kolu prvog kruga Eurolige svladala bolonjski Virtus, što je bio i osnovni uvjet za očuvanje nada u prolazak među najboljih 16 momčadi u Europi. U borbi za četvrto mjesto u skupini Žalgiris je bio bolji od Olympiakosa...

Ljubljančani su pred svojom publikom od samog početka nametnuli ritam igre kojim su slomili otpor Talijana. Virtus niti u jednom trenutku nije imao vodstvo, kao niti ozbiljniju priliku da ugroze pobjedu domaćina. Nakon prvog poluvremena Zmajčeki su imali 43:32, a do kraja su tu prednost rutinirano čuvali.

Kapetan Marko Milič predvodio je svoje s 20 pogodaka, a pomogao mu je Jasmin Hukić s 15. Renato Pasquali, novi trener talijanskog predstavnika, može donekle zadovoljan biti jedino nastupom DeWaricka Spencera koji je s 14 poena bio jedini dvoznamenkasti u svojoj momčadi.

Unatoč ovoj pobjedi, izgledi da Olimpija osvoji to najbolje šesto mjesto koje vodi u Top 16 su minimalni. Za to je kriva pobjeda Partizana od 48 razlike nad Bambergom, pa sad Slovencima treba pobjeda u posljednjem kolu, kao i poraz Beograđana, a kombinirana koš-razlika s te dvije utakmice mora biti veća od 98 poena. Da skratimo – nemoguće.

Žalgiris je na svom parketu stigao do osme ovosezonske pobjede u Euroligi, točno koliko ima i trećeplasirana Tau Ceramica s kojom se susreću u posljednjem kolu. Konačnih 88:75 izgleda još i pristojno za goste iz Atene budući da je samo tri minute prije kraja Žalgiris imao i plus 24 (87:63).

Paulius Jankunas ubacio je 17 poena, a pratili su ga Jonas Maculius i Marcus Brown s po 14. Marko Popović postigao je devet poena uz četiri asistencije za 15 minuta provedenih na parketu. U igri Olympiakosa itekako se osjeti neigranje ozlijeđenog Arvydasa Macijauskasa, jer je Lynn Greer s 29 ubačenih poena ostao bez pomoći ostalih suigrača.

Skupina A, 13. kolo: Olimpija – Virtus VidiVici 75:60, Žalgiris – Olympiakos 88:75.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!