Zimski sportovi

Varis pada i treći put

Maja Giljanović • petak, 25.01.2008.

Finska biatlonka Kaisa Varis nije prošla "A" doping nalaz, a radi li se o trećem prekršaju dvaput ranije uhvaćene nekadašnje skijaške trkačice, znat će se koncem mjeseca, potvrdio je IBU...

Tajnik Federacije Michael Geistlinger nije objavio o kojoj se zabranjenoj supstanci radi, a neuobičajena za IBU objava bez potvrde "B" testa, rezultat je Varisinog samoinicijativnog obraćanja medijima: "Varis smatra da je laboratorij pogriješio, a je li došlo do nenamjerne pogreške, vidjet ćemo 31. siječnja".

32-godišnjakinji doping nažalost nije stran: 2001. godine na Svjetskom prvenstvu u Lahtiju uhvaćena je prvi, a dvije godine potom drugi je put zaslužila dvogodišnju suspenziju ovom prilikom zbog nedopuštenog obogaćivanja krvi kisikom. Finski joj je olimpijski odbor zabranio odlazak na Igre u Torinu 2006, ali čini se, lekciju nije naučila. Ili?

Upitan nalaz datira od 6. siječnja s utrke Svjetskog kupa u Oberhofu, a Varis je, spomenimo, nepunih pet dana poslije u, također njemačkom, Ruhpoldingu ubilježila svoju prvu pobjedu nakon povratka skijama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!