Zimski sportovi

14-godišnja senzacija Nagasu

Maja Giljanović • nedjelja, 27.01.2008.

Mirai Navasu briljantnom je izvedbom postala druga najmlađa prvakinja SAD-a ikada u umjetničkom klizanju, ali s druge strane sitnica od godina će je stajati nastupa na Svjetskom prvenstvu...

Propozicije SP, naime, nalažu da klizačice moraju imati 15 godina završno s prošlim 1. srpnja, a Navasu će traženu dob napuniti tek u travnju ove godine. Braniteljica naslova svjetske juniorske prvakinje nije, međutim, shrvana: Pravo da vam kažem, ni ne osjećam se spremnom na iskorak među ponajbolje svjetske klizačice. Još godina dana juniorskog staža pripremit će me na izazove koji slijede".

Navasu je naslov prvakinje SAD-a dohvatila ni više ni manje nego kližući po prvi put u karijeri na četverominutni program (juniori kližu pola minute kraće) tijekom kojeg je uz izdržljivost iskazala još i zavidnu brzinu te savršenu tehničku potkovanost. Mlađahna je Mirai, naime, perfektno izvela šest trostrukih skokova od čega tri u kombinaciji.

Druga najmlađa u povijesti američkih prvenstava poslije zlatne olimpijke Tare Lipinski je inače na drugom mjestu ostavila Rachael Flatt (također zbog mladosti propušta SP u ožujku) dok je treće mjesto i put u Göteborg dohvatila Ashley Wagner. Braniteljica, pak, naslova i svjetska prvakinja prije dvije godine, Kimmie Meissner osvojila je nisko sedmo mjesto.

U svakom slučaju, Amerikanci su nakon odlazaka Michelle Kwan i Sashe Cohen u Mirai Nagasu definitivno dobili novu zvijezdu u godinama koje slijede, s posebnim naglaskom na ZOI u Vancouveru 2010. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!