Zimski sportovi

Schild obranila vodstvo, Ani pogreška odnijela bodove

Zvonimir Šimunović • nedjelja, 27.01.2008.

Marlies Schild je unatoč dvjema pogreškama u drugoj vožnji uspjela sačuvati prednost iz prve i stići do četvrte slalomske pobjede ove sezone. Odličnim drugim nastupima na postolje su se probile Therese Borssen i Nicole Hosp. Ana Jelušić ostala je bez vrhunskog plasmana nakon što je poslije dobrog prolaznog vremena napravila veliku pogrešku i završila na kraju poretka, dok je Nika Fleiss poziciju iz prve vožnje popravila za šest mjesta...

Marlies Schild poigrala se za živcima svojih navijača, no na kraju je ipak stigla do nove pobjede. Austrijanka je nakon prve vožnje imala veliku prednost koju je do prolaznog vremena druge vožnje još i povećala. Međutim, najbolja slalomašica prošle sezone u donjem dijelu staze radi dvije pogreške koje su dovele u pitanje već upisanu pobjedu. No, Schild je pokazala i vrhunsku pripremljenost te se izvukla iz situacije gdje bi mnoge završile utrku te je do kraja ipak uspjela sačuvati prednost. Pohvale za drugi nastup zaslužuje i njena sunarodnjakinja Hosp koja je nakon letargične prve vožnje, nastupila s povećanom dozom agresivnosti što je konačnici značilo popravljanje plasmana za četiri mjesta, novo postolje i obranu vodeće pozicije u slalomskom poretku.

Do drugog mjesta i prvog postolja u ovoj sezoni, također odličnom drugom vožnjom, doskijala je Therese Borssen. Šveđanka tako nadomješta lošu formu Anje Paerson u tehničkim disciplinama. Iza vodećeg trojca slijede Veronika Zuzulova i Tanja Poutiainen koje nisu uspjele obraniti pozicije stečene u prvoj vožnji. I Slovakinja i Finkinja skijale su s određenom dozom opreza što se na kraju pretvorilo u minimalni, ali ipak zaostatak i mjesta ispod pobjedničkog postolja. Pohvale zaslužuje i Chiara Costazza za probijanje na šesto mjesto u drugoj vožnji.

Zadovoljni mogu biti i domaćini Nijemci čije su predstavnice Maria Riesch i Monika Bergmann izborile pozicije među deset. Posebno je ovaj rezultat važan za Bergmann koja je zbog loših rezultat u prvom dijelu sezone ispala iz prve jakosne skupine.

Naše djevojke ponovno su ostale bez vrhunskog plasmana. To se, naravno, ponajprije odnosi na Anu Jelušić koja sa šestim mjestom imala jako dobru "startnu poziciju" za drugu vožnju. Ana je krenula agresivno, kako njoj i priliči te je gornji, ravni dio staze prošla puno bolje nego u prvoj vožnji. Na prolaznom vremenu zaostajala je samo devet stotinki za tada vodećom Hosp i činilo se da je vrlo blizu dobrog plasmana. No, na strmini radi veliku pogrešku koja je značila da Riječanka i treći put za redom ostaje bez bodova. Iako se vratila na stazu i završila utrku, zaostatak je prevelik da bi osvojila pokoji bod. Nika Fleiss je i u drugoj vožnji prikazala skijanje bez previše tempa, a i sama je na kraju pokazala nezadovoljstvo učinjenim. No, ona je zahvaljujući odustajanjima pojedinih skijašica, plasman iz prve vožnje popravila i završila kao 22.

Nicole Hosp i dalje je vodeća i u poretku slaloma i ukupno. Ana Jelušić pala je u poretku slaloma za jedno mjesto, dok je Nika Fleiss jednu poziciju bolja.

Svjetski kup, Ofterschwang, slalom, skijašice, 27.01.2008.:
1. Marlies Schild (Austrija) 1.40.85
2. Therese Borssen (Švedska) + 0.42
3. Nicole Hosp (Austrija) + 0.51
4. Veronika Zuzulova (Slovačka) + 0.54
5. Tanja Poutiainen (Finska) + 0.60
6. Chiara Costazza (Italija) + 0.65
7. Sarka Zahrobska (Češka) + 0.69
8. Maria Riesch (Njemačka) + 1.03
9. Sandra Gini (Švicarska) + 1.14
9. Monika Bergmann (Njemačka) + 1.14
...
22. Nika Fleiss (Hrvatska) + 3.53
...
28. Ana Jelušić (Hrvatska) + 15.74

Svjetski kup, ukupni poredak, skijašice:
1. Nicole Hosp (Austrija) 899 bodova
2. Lindsey Vonn (SAD) 773
3. Marlies Schild (Austrija) 751
4. Maria Riesch (Njemačka) 745
5. Julia Mancuso (SAD) 703
6. Elisabeth Goergl (Austrija) 651
7. Denise Karbon (Italija) 619
8. Anja Pärson (Švedska) 616
9. Tanja Poutiainen (Finska) 604
10. Renate Goetschl (Austrija) 411
...
34. Ana Jelušić (Hrvatska) 135
...
55. Nika Fleiss (Hrvatska) 65
...

Svjetski kup, slalom, skijašice:
1. Nicole Hosp (Austrija) 465 bodova
2. Marlies Schild (Austrija) 460
3. Veronika Zuzulova (Slovačka) 361
...
10. Ana Jelušić (Hrvatska) 135
...
23. Nika Fleiss (Hrvatska) 65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!