Nogomet

Sturm do naslova prvaka Austrije, Sučić zabio dva gola za RB Salzburg

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 19.05.2024.
Sturm do naslova prvaka Austrije, Sučić zabio dva gola za RB Salzburg
Foto: EPA

Luka Sučić postigao je dva pogotka za RB Salzburg koji je na domaćem terenu visoko slavio protiv LASK-a. Naslov prvaka, pobjedom protiv Austrije Klagenfurt, potvrdio je Sturm Graz...

Nogometaši Sturma iz Graza četvrti put u povijesti postali su austrijski prvaci prekinuvši desetogodišnju vladavinu RB Salzburga.

Igraj na Primeru na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sturm je zadnje kolo dočekao s dva boda više od RB Salzburga i na svom travnjaku pobjedom 2:0 protiv Austrije Klagenfurt osvojio prvi naslov nakon 2011. godine.

Golove za potvrdu naslova zabili su Gregory Wuthrich u 69. minuti, te Amady Camara u 90. minuti. Za goste je Anton Maglica igrao od 72. minute.

Momčad koju vodi 46-godišnji Christian Ilzer početkom svibnja je u finalu Kupa pobijedila Rapid osvojivši tako drugi put u povijesti kluba dvostruku krunu. Prvi put to im je uspjelo 1999.

RB Salzburg je u zadnjem kolu na svom travnjaku deklasirao LASK sa 7:1, ali to nije bilo dovoljno.

Za sada već bivše prvake dva gola je zabio hrvatski reprezentativac Luka Sučić (8, 61-11m), a među strijelce su se upisali i Sekou Koita (7, 72), Strahinja Pavlović (36), Karim Konate (67) i Dorgeles Nene (78). Za goste je zabio Moses Usor (25).

Sučić je za domaćine igrao dio cijeli susret, dok je Roko Šimić igrao do 76. minuti. Na suprotnoj strani Marin Ljubičić igrao je do 88. minute.

Sturm je na koncu slavio sa 44 boda, RB Salzburg ima dva boda manje, a treći je LASK sa 34 boda.

Austrijska Bundesliga:
RB Salzburg - LASK 7:1
Sturm - Austria Klagenfurt 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!