Rukomet

Prvi veliki trofej za Dance

Ivana Strahija • nedjelja, 27.01.2008.

Danci su se za finale, po riječima izbornika Wilbeka, pripremali ravnih godinu dana. Jedini im je cilj bio osvojiti zlato, nisu stali dok ga nisu uzeli.

Danska reprezentacija ove je godine odlučila ići na sve ili ništa, nakon što su prošle poželi broncu na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, a 2006. su bili treći na EP u Švicarskoj. Izbornik Ulrik Wilbek, naviknut na fantastične uspjehe sa ženskom reprezentacijom, i od muške je odlučio uzeti maksimum.

"Ostvario nam se velik san, još veći jer su nas tisuće pratile na putu do slave. Današnja je utakmica s Hrvatima bila užasno teška, znali smo da neće biti lako, jer je ta reprezentacija puna zvijezda svjetskog ranga. No, Hrvati su i jako fer igrači, pa je igrati s njima uvijek lijepo", rekao je nakon osvajanja medalje Wilbek.

Tajna uspjeha Danaca je u kontinuiranom radu, mnogo pripreme i malo ozljeda: "Naš je tim već godinama dio rukometne elite, svi do jednog igrači nastupaju za renomirane klubove, a dugo smo zajedno. Medalju smo zaradili poštenom borbom, još je vrednija jer je to prvo zlato za našu zemlju na Europskom prvenstvu."

Velika je nagrada i olimpijska ulaznica osvojena prvim mjestom, a i sam je izbornik rekao kako misli da njegovi igrači sad zaslužuju odmor.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!