Košarka

Longin najbolji strijelac i skakač, Perković asistent

Sanja Čalić • ponedjeljak, 28.01.2008.

U 17. kolu njemačkog prvenstva EWE Basketsi doživjeli su poraz na gostovanju kod Giantsa iz Leverkusena koji su u svojim redovima imali vrlo raspoloženog Natea Foxa. Iako je njegova momčad ostala bez bodova, Branimir Longin je ponovno imao vrlo zapažen nastup...

Već u prvoj četvrtini domaći su pokazali svoju dominaciju na terenu ostvarivši deset poena razlike (30:20), no momčad EWE Basketsa u drugoj je dionici pružila bolji otpor koji se i odrazio na rezultat te su na odmor otišli s ipak manjim zaostatkom. Mnogo lošiji šut EWE-a za tri poena (6/26 – 23%) iskoristili su Giantsi koji su se u nastavku susreta uspjeli rezultatski odvojiti te su u završnicu ušli s velikih 19 poena u plusu (72:53) i to su vodstvo do samog kraja još i podebljali (91:69).

U redovima Giantsa, koji su bili dominantniji i u skakačkom dijelu (42 skoka naspram 31 EWE-a), osim Foxa (22 poena, sedam skokova, četiri asistencije) istaknut je nastup imao i Brempong (deset poena, 11 skokova), dok je najučinkovitiji igrač EWE Basketsa bio Longin koji je u 30 minuta na parketu upisao 16 poena, pet skokova i dvije asistencije. Jasmin Perković bio je s tri asistencije najbolji asistent u svojoj momčadi, a za 20 minuta provedenih u igri ubacio je sedam poena kojima je pridodao i dva skoka.

Njemačka liga, 17. kolo: Bayer Giants Leverkusen – EWE Baskets 91:69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!