Košarka

Zadru Ukrajinci

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.01.2008.

Danas je održan ždrijeb šesnaestine finala Uleb kupa. Košarkaši Zadra za ulazak među 16 najboljih igrat će protiv ukrajinskog Azovmaša, a potencijalni protivnik u osmini finala bit će im Pamesa našeg Stanka Baraća...

U ždrijebu šesnaestine finala Uleb kupa Zadar je mogao i bolje proći. Kuglice su mu donijele ukrajinski Azovmaš, financijski dobrostojeću momčad s nizom kvalitetnih stranaca. O kvaliteti momčadi dovoljno govori podatak kako su u zadnjih šest susreta u skupini upisali pet pobjeda izgubivši tek od jake španjolske Pamese s minimalnih 74:73.

U ujednačenoj ekipi čak sedmorica igrača u Uleb kupu ove sezone su na dvoznamenkastom broju poena u prosjeku, no dobra vijest po Zadar je što neće biti Krisa Langa koji je s 14.8 poena bio prvi strijelac te sa 7.8 skokova prvi skakač momčadi. Lang je do sredine prosinca bio u Ukrajini, a nakon toga je preselio u NBDL ligu u Austin gdje također bilježi dobre brojke.

Odlaskom Langa Azovmaš je sigurno izgubio, no i takav je vrlo jak. Tu su ostali jaki škotski centar pristigao iz Joventuta Robert Archibald, prošlosezonski igrač Maccabija Rodney Buford, reprezentativac Litve Tomas Delininkaitis, odlični razigravač Tyus Edney, grčki šuter Panagiotis Liadelis te pokretljivo i neugodno krilo Jegor Meščarjakov. Mahom su to igrači s euroligaškim iskustvom i najveća su snaga Azovmaša. U kategoriju važnih igrača treba dodati i ukrajinskog reprezentativca Serhija Liščuka, a dobru rolu može odigrati i Aubrey Reese koji nema veliku minutažu, no dobro odmara Edneya.

Poput Zadrana, Azovmaš je u skupini imao predstavnike Francuske, Rusije i Poljske, a tu su bili još i Nijemci i Španjolci. U jakoj konkurenciji Himkija, Nancyja, Anwila, Skylinersa i Pamese zauzeli su u skupini treće mjesto sa šest pobjeda i četiri poraza, a bolji su bili Himki i Pamesa koji su imali po dva poraza manje.

Prvi susret na rasporedu je 19. veljače u Mariupolu, a uzvrat je 26. veljače u Jazinama.

Ukoliko Zadrani prođu dalje igrat će protiv boljeg iz dvoboja Pamese i Panioniosa u kojem je Pamesa veliki favorit.

Parovi šesnaestine finala Uleb kupa:
Dinamo Moskva – ASCO Slask
Ventspils – Lukoil
BC Kiev – Telindus Oostende
Turow – CEZ Nymburk
Akasvayu Girona – Elan Chalon
Budućnost – Hemofarm
Turk Telekom – Unics Kazan
Triumf – Artland Dragons
Joventut – Swans Gmunden
Himki – Köln 99ers
Zadar - Azovmaš
Pamesa – Panionios
Bešiktaš – Hapoel Jeruzalem
Benetton – Crvena zvezda
Galatasaray – Asvel
Gran Canaria – Bosna ASA BHT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!