Rukomet

Uskoro poznati europski putnici na SP

Goran Markuš • ponedjeljak, 28.01.2008.

Nakon izvlačenja održanog u norveškom Lillehammeru poznati su parovi koji će u međusobnim ogledima 7. i 8. te 14. i 15. lipnja ove godine pokušati izboriti pravo nastupa na sljedećem Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj...

Kao organizator prvenstva naša je reprezentacija uz Njemačku (aktualni svjetski prvaci) automatski kvalificirana za nadolazeću svjetsku smotru. Završivši iznad ostalih momčadi na Europskom prvenstvu Danska, Francuska i Švedska također su uspjele osigurati svoj nastup na nadolazećem Svjetskom prvenstvu.

Ostalih 11 ekipa s Europskog prvenstva i sedam najboljih reprezentacija nakon kvalifikacijskih skupina razmještene su u dvije grupe po devet momčadi. U prvoj skupini su se našle reprezentacije Norveške, Poljske, Mađarske, Španjolske, Slovenije, Islanda, Crne Gore, Rusije i Češke, a u drugoj momčadi Bjelorusije, Slovačke, BiH, Grčke, Makedonije, Rumunjske, Srbije, Švicarske i Ukrajine.

Pobjednici nakon dva međusobna susreta dobit će pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu 2009. godine. Prvi međusobni susreti će se održati sedmog i osmog lipnja ove godine, a nakon uzvrata tjedan dana kasnije napokon će biti poznati svi europski predstavnici za nadolazeću svjetsku smotru.

Parovi kvalifikacija:
Slovenija - Slovačka
Španjolska - Grčka
Norveška - Ukrajina
Bjelorusija - Rusija
Crna Gora - Rumunjska
Češka - Srbija
Poljska - Švicarska
Mađarska - BiH
Makedonija - Island

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!