Košarka

Pavličević: "Probili smo psihološku barijeru"

Kristian Hohnjec • utorak, 29.01.2008.

Košarkaši Zagreba plasirali su se u četvrtfinale Fibinog Eurocupa. Nakon utakmice Željko Pavličević bio je zadovoljan obrambenom reakcijom svoje momčadi kao i činjenicom da su uspjeli probiti psihološku barijeru...

Nije to bila lijepa utakmica za gledanje. Mnogo tehničkih pogrešaka, tvrde obrane i malo koševa, ali Mravi su na kraju ostvarili cilj i ostali u igri za europski trofej. "Zadovoljni smo što smo otišli u sljedeći krug. Rekli smo da je Olympia izuzetno ozbiljna ekipa. Arigbabu, kojeg pratim 10 godina i više, nikad nije šutirao 11/11 slobodna bacanja. Izuzetno sam zadovoljan da je ova grupa igrača napravila pshološki iskorak. Preskočili su jednu barijeru. Utakmicu smo praktički dobili bez Vladovića, bilo je samo pitanje vremena kad će on odigrati lošije", komentirao je Pavličević te na kraju pohvalio svoje igrače: "Babić i Bašljan su napravili ogroman posao, a Ružić je pokrivao sve moguće pozicije iako je to pokvario lošim šutem. Tomić je bio izvrstan i u obrani i u napadu, igrao je praktički bez pogreške".

Filip Bašljan bio je ugodno iznenađenje na startu sezone, da bi potom "nestao", a sada se ponovno pojavio kao važan kotačić momčadi: "Trener je upozorio da nas u napadu možda neće ići i da je ključ obrana. Mislim da je ovo najmanji broj poena na domaćem terenu ove sezone, ali pokazali smo da možemo dobiti utakmicu obranom".

Vezane vijesti

Ante Tomić vodio je veliku bitku pod košem s korpulentnim Stephenom Arigbabuom: "Jako teška utakmice, na malo poena. Znali smo da su dobri u obrani, ne toliko u napadu. Svi smo zadovoljni što smo prošli dalje i probat ćemo napraviti što više". Zagreb će u četvrtfinalu igrali s Khimikom ili Baronsom, ovisno o raspletu večerašnjih susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!