Nogomet

Olić zabio, Mijatović i Rakitić ispali

Petar Plevnik • srijeda, 30.01.2008.

Preostalim susretima osmine finala Njemačkog kupa saznali smo svih osam sudionika čevrtzavršnice. Najuvjerljiviju pobjedu ostvario je HSV, za kojeg se u strijelce upisao Ivica Olić, dok su se od natjecanja oprostili Schalke Ivana Rakitića i Arminia Andrea Mijatovića...

Najozbiljnije od svih svoju zadaću shvatio je HSV, koji je lakoćom prošao gostovanje kod trećeligaša iz Essena. Već u šestoj minuti Van der Vaart udarcem glavom iz blizine dovodi goste u vodstvo, da bi sve dvojbe oko pobjednika HSV riješio početkom nastavka. Najprije Trochowski udarcem sa 20 metara povisuje na 0:2, da bi se tri minute kasnije Ivica Olić, koji je u igri proveo 69. minuta, sjurio u 16-erac domaćina i postavio konačnih 0:3.

Aktualni prvak i prošlogodišnji finalist Kupa Stuttgart gostovao je u Bremenu kod amaterske momčadi Werdera, za koju je nakon duže pauze zbog ozljede zaigrao i njemački reprezentativac Patrick Owomoyela, dok je nakon ozljede mjesto u početnom sastavu gostiju našao njemački reprezentativac Mario Gomez.

Da je ozljeda stvar prošlosti Gomez je dokazao hat-trickom u razmaku od 29. do 43. minute, zahvaljujući kojem su Švabe na odmor otišle s uvjerljivih 0:3. Domaćini se vraćaju u igru pogotkom Heidera u 57. minuti, da bi 14 minuta kasnije stvari zakuhao Peitz pogotkom za 2:3. Najbolju prigodu da odvede susret u produžetke u 82. je minuti imao Schindler, no vratar Schäfer spasio je goste novih neugodnosti.

Nakon što je iz natjecanja izbacila branitelja naslova Nürnberg, Carl Zeiss Jena priredila je novo iznenađenje. Iako su gosti iz Bielefelda zahvaljujući pogotku Wichniareka u 42. minuti na odmor otišli s prednošću, šest minuta prije kraja susreta napadač domaćina Petersen svojim pogotkom odvodi susret u produžetke.

U 11. minuti prvog proužetka domaćini ostaju s igračem manje, nakon što Allagui laktom udara Andrea Mijatovića, no samo četiri minute kasnije veznjak gostiju Kamper zarađuje drugi žuti i vraća brojčanu ravnotežu na terenu, što domaćini koriste te četiri minute prije kraja drugog produžetka pogotkom nekadašnje velike nade češkog nogometa Jana Šimaka odlaze u četvrtfinale.

Najviše uzbuđenja bilo je u jedinom dvoboju dvaju prvoligaša, susretu Wolfsburga i Schalkea, gdje su o pobjedniku odlučivali 11-erci. Iako su gosti, za koje je do 76. minute igrao Ivan Rakitić, pogotkom Lövenkrandsa iz 27. minute držali vodstvo sve do posljednje minute susreta, prolaz među osam najboljih osigurali su domaćini. Karimov je pogotkom u prvoj minuti sudačke nadoknade najprije osigurao produžetke, a titulu junaka večeri mladi je branič potvrdio pogotkom iz odlučujućeg 11-erca za konačnih 6:4.

Njemački kup, 1/8 finala, 30.1.2007.:
Wolfsburg - Schalke 6:4 (11m), Carl Zeiss Jena - Arminia Bielefeld 2:1 (pr.), Rot-Weiss Essen - HSV 0:3, Werder Bremen (A) - Stuttgart 2:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!