Rukomet

Nekompletna Lokomotiva do plus 25

Zvonimir Šimunović • četvrtak, 31.01.2008.

Odigrano je sedam susreta osmine finala Hrvatskoga kupa za rukometašice. Favoriti su uglavnom opravdali svoje uloge (neki lakše, neki nešto teže) i plasirali se u daljnju fazu natjecanja. Najuvjerljivija je prema očekivanju bila Lokomotiva koja je u Zaprešiću slavila s velikih 25 pogodaka razlike...

Rukometašice Tvin Trgocentra ostvarile su u zadnjem prvenstvenom kolu prvu pobjedu ove sezone i na krilima toga rezultata izabranice Gorana Mrđena stigle su u Sesvete pomrsiti račune domaćim djevojkama. Međutim, na krilima Milić (osam pogodaka) i Bošnjak (7), Sesvećanke su iskoristile prednost domaćeg terena i plasirale se u četvrtfinale. Već nakon prvog poluvremena, domaća je ekipa imala sedam golova prednosti (19:11) koje je očuvala do kraja utakmice. Kod gošći najefikasnija je bila Poljak sa sedam pogodaka.

Trešnjevka je u Rijeci izborila tešku pobjedu ponajviše zahvaljujući Ani Papak čiji su pogoci u posljednjim trenutcima donijeli Zagrepčankama prolaz dalje. Nakon potpuno izjednačenog prvog dijela (17:17), gošće na počeku drugog rade dva gola prednosti. Ekipa Zameta uspijeva u zadnjih pet minuta ući s poravnatim rezultatom, no tada već spomenuta Papak s dva pogotka od ukupno osam rješava pitanje pobjednika. Uz nju, najbolja kod Trešnjevke Vidović sa sedam pogodaka, a Vuković osam za Zamet.

U slavonskom derbiju rukometašice Kutjevačkog podruma pobijedile su Osijek lakše nego to konačni rezultat pokazuje. Vinarke su bolje ušle u susret i cijelo prvo poluvrijeme imale prednost od dva-tri pogotka. U nastavku je ključan bio dio do 45. minute kada domaće dolaze do prednosti od 26:20 pa su Osječanke do kraja uspjele samo ublažiti poraz. Za Kutjevački podrum Raguž deset pogodaka, a kod Osijeka Lacković i Knez po sedam.

U istarskom derbiju pak, Arena je pobjednički prošla kroz Umag. Domaće su nošene navijanjem mnogobrojne publike uspjele u prvom poluvremenu parirati favoriziranim gošćama, no do kraja susreta ipak su do izražaja došli kvaliteta i iskustvo Arene. Prijelomnica je bila kraj prvih 30 minuta kada su gošće preokrenule vodstvo Umaga i do kraja bez većih problema čuvale vodstvo. Najefikasnija kod Arene Kiridžić sa sedam pogodaka, a kod Umaga Imamović sa šest.

Izgradnja Zaprešić svoj je glavni zadatak obavila pobjedom nad Dugim Selom u prethodnoj fazi natjecanja, a protiv braniteljica naslova Zaprešićanke nisu imale ni minimum šanse. Lokomotiva je, iako bez Grubišić, Pušić i Penezić, od samoga početka opravdala status favorita i na kraju stigla do visoke pobjede. Istaknule su se Zeljko s čak 22 obrane i Bušić sa šest pogodaka.

Koka je s plus pet apsolvirala gostovanje u Đurđevcu, dok je Trogir uvjerljivo slavio u Kninu.

Utakmica Splita i Podravke je odgođena, a točan termin odigravanja još nije poznat.

Hrvatski rukometni kup (ž): Knin – Trogir 17:33 (11:17), Izgradnja Zaprešić – Lokomotiva 11:36 (6:19), Kutjevački podrum – Osijek CO 31:29 (17:15), Sesvete Agroproteinka – Tvin Trgocentar 33:26 (19:11), Umag – Arena 21:27 (10:12), Zamet – Trešnjevka 31:33 (17:17), Đurđevac L. K. – Koka 25:30 (11:15).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!