Rukomet

Kvalifikacije ipak u Zagrebu

Ivana Strahija • petak, 01.02.2008.

Olimpijske će se kvalifikacije ipak održati u Zagrebu jer je zadarska dvorana još uvijek u izgradnji, a krovnoj organizaciji mjesto odigravanja valja prijaviti tijekom ožujka. Srebrom na Europskom prvenstvu naši su rukometaši već odradili velik dio posla...

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

"Naši su Pakleni napravili iznimno velik posao u Norveškoj jer su osvajanjem drugog mjesta pobjegli od kvalifikacija u Francuskoj", objašnjava Željko Karvan, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza. "Premda ta grupa prije nije izgledala loše, sad se u njoj nalaze uz domaćine Francuze i Tunis, Španjolska te Norveška, i nisam siguran tko će proći jer se radi o četiri velike i jake reprezentacije, od kojih je svaka uvjerena da zaslužuje olimpijsku pozivnicu."

Da nismo prošli polufinale, odredište naših reprezentativaca bila bi Francuska, no sad će umjesto toga Hrvati igrati u svom glavnom gradu: "Premda je postojala želja da se kvalifikacije odigraju u Zadru, ne vjerujem da ćemo moći prijaviti tu dvoranu jer ona do ožujka neće biti dovršena. No, u Zagrebu ćemo svakako imati dobru posjećenost, što je nama važno zbog sponzora i naravno financija", priča Kavran i najavljuje spektakl za gledatelje, koji će uživati u vrhunskom rukometu.

U Zagrebu ćemo tako krajem svibnja osim zlatno-srebrnih Hrvata gledati i Japance, Ruse te Alžirce, a vodstvo Saveza nimalo ne sumnja u osvajanje karte za OI. Nakon kvalifikacija naši će reprezentativci imati svega tri tjedna odmora, nakon čega opet kreću u pripreme, ovaj puta za Peking.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!