Košarka

Partizan bez prava na kiks, Jugo debitira na klupi Slovana

Branko Barić • subota, 02.02.2008.

Najzanimljiviji susret 20. kola NLB lige, ne računajući one u kojima igraju naši klubovi, je onaj između Partizana i Hemofarma u Pioniru. Beograđani si nakon Zadra ne smiju priuštiti novi poraz ukoliko žele ostati na čelu poretka uoči play-offa, a sigurno je da žele...

Zadrani su napravili veliki posao pobijedivši crno-bele sa 16 pogodaka razlike prije tjedan dana i sad s nestrpljenjem očekuju novi kiks Vujoševićevih trupa, s kojim bi, uz nastavak svoje pobjedničke serije, preuzeli vodeću poziciju u regionalnoj ligi. Osim kvalitete gostiju iz Vršca, Beograđanima bi mogao biti problem i umor nakupljen u euroligaškom okršaju s Fenerbahčeom. Milenko Tepić ipak ne traži nikakve alibije: "Vrščani su imali cijeli tjedan da se pripreme za nas i sigurno će pokušati iskoristiti naš umor. No mi cijelu sezonu igramo u ovom ritmu, tako da možemo i protiv njih pružiti naš maksimum."

Alibije ne traži ni njegov trener, koji ipak ističe jedan problem koji ga muči: "Imamo jedino problem s publikom. Svi bi trebali shvatiti da je NLB liga značajna i da nam i tu treba podrška." Unatoč Vujoševićevom apelu, teško je očekivati veći odaziv publike za taj susret, što bi trebalo olakšati momcima Miroslava Nikolića posao, koji neće moći računati samo na Gorana Jagodnika, da naprave veliko iznenađenje.

FMP se već nakon prvog kruga oprostio od europske scene, pa se sad mirno mogu posvetiti borbi za jedno od prvih osam mjesta u NLB ligi. Ipak, prema riječima Predraga Samardžiskog, dolazak Ivana Klipe na kormilo kluba počeo je davati rezultate i za očekivati je bolju igru njegove ekipe u nastavku sezone: "Počeli smo se polako uklapati u sustav rada novog trenera i to se najbolje vidjelo na utakmici protiv Slovana. Odigrali smo baš onako kako je trener tražio od nas, a posebno dobro je bilo na niskom postu gdje smo Erceg i ja odlično obavili posao." Samardžiski je na toj utakmici ostvario učinak od 19 poena, 11 skokova i četiri blokade, pa se njegov trener sigurno ne bi bunio da takav učinak ponovi i protiv Heliosa.

Iako su u intenzivnoj potrazi za pojačanjima, novih dolazaka u redove prvaka Slovenije još uvijek nema, pa će put Železnika krenuti u starom sastavu. Nema niti izostanaka, iako Zorana Martiča brinu prehlade Mihe Zalokara, Aljaža Janše i Darija Krejiča.

Rudolf Jugo odlučio se prihvatiti teškog zadatka – unaprijediti igru Geoplin Slovana i pomaknuti ga sa začelja regionalne ljestvice. Prema njegovim riječima, ta misija i nije tako nemoguća: "Upoznat sam dobro sa situacijom u klubu, poznajem i sve igrače, a da ne vjerujem da s njima mogu nešto napraviti, sigurno ne bih ni dolazio. Igrački kadar ne namjeravam mijenjati budući da je to dobra ekipa, a i zato jer sam se s upravom tako dogovorio."

Njegov prvi ispit na novom radnom mjestu odradit će u Novom Sadu protiv Vojvodine, koja se žarko želi iskupiti svojim navijačima za uvjerljivi prošlotjedni poraz u Podgorici. No domaćine potresaju veliki financijski problemi u klubu i pitanje je koliko se igrači mogu u takvim okolnostima koncetrirati na košarku.

NLB, 20. kolo, 2.2.2008.:
Partizan – Hemofarm 17:00
FMP – Helios 18:00
Vojvodina – Slovan 20:15.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolABA liga
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!