Košarka

Petrović: "Želimo i pobjedu u Kupu"

Ivor Krapac • subota, 02.02.2008.

"Prvi čin" dvostrukog ogleda Zagreba CO i Zadra u razmaku od samo sedam dana okončan je uvjerljivom pobjedom gostiju iz Jazina, koji se na gostovanju u Trnskom u regionalnoj ligi i nisu osobito namučili. Njihov trener Aco Petrović nadat će se istom i za tjedan dana u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića, već najavljujući punu koncentraciju na tu utakmicu, dok Željku Pavličeviću preostaje ispraviti ono što je bilo loše u igri Mrava iz Trnskog...

"Mislim da Zadar šuterski ne može ponoviti ovako dobar dan kakav su imali danas", komentirao je Zagrebov trener u pogledu unatrag prema utakmici u kojoj je suparnička momčad imala 63 % šuta iz igre, pogodivši pritom 14 od 26 ispucanih trica: "No, jasno je da Zadrani igraju dobru košarku, imaju odličan balans unutarnje i vanjske igre... Mi smo, s druge strane, bili loši, bez dovoljno srca, izuzevši možda tek sedam minuta u posljednjoj četvrtini. Očekujem da idućeg tjedna u Kupu odigramo bolje."

Nikola Garma kazao je da im u ovom susretu nije bio na umu dolazeći ogled s istim suparnikom u Kupu, uz eventualno kalkuliranje uoči te utakmice: "Ušli smo u susret bez takvih misli, ali protivnik je jednostavno odigrao briljantno, postotak šuta to pokazuje. Moramo se spremiti za idući tjedan, Zadar nam je večeras pokazao da je među najjačima, ako ne i najjači u ovoj ligi."

Vezane vijesti

Aco Petrović imao je razloga za vedro raspoloženje, no za početak je poželio demantirati nešto što je čuo "iz druge ruke": "Dosta ljudi koje znam kretalo se po gradu i čulo priče o nekakvom dogovoru da mi dobijemo ovu utakmicu, koja nam više znači nego Zagrebu, a da njima pripadne pobjeda u Kupu. Takvo što ne stoji, zanima nas i pobjeda u Kupu idućeg tjedna, učinit ćemo sve što možemo da je uzmemo."

"Danas sam htio 'odraditi' neke stvari i mimo tijeka utakmice, zato sam, primjerice, držao Brewera u igri s četiri prekršaja, uz rizik da uđe u peti", nastavio je Zadrov trener, imajući na umu da će mu neke varijante i igrači biti potrebni i iduće subote u Trnskom: "Većina mojih igrača bila je šuterski raspoložena, no to i nije novost, tako igramo cijele sezone - dobro otvaramo pozicije za šut... Iznenadilo me jedino što smo skupili puno prekršaja, inače s te strane igramo vrlo kvalitetnu obranu i zaista nemam ideju gdje je i kako došlo do tog nesrazmjera."

Andrej Štimac bio je kritičan prema jedinom dijelu igre u kojem su Zadrani danas zakazali - napadačkom skoku, kojeg uopće nije bilo: "Za nas je dobro što smo imali najkvalitetniju šutersku utakmicu ove sezone, tu smo nadoknadili rupu u tom segmentu, a bez tako dobrog šuta posao bi nam bio znatno teži. Zagreb je, čini mi se, malo žrtvovao ovu utakmicu gledajući prema našem susretu za sedam dana u Kupu, cijelo vrijeme 'vrtili' su tek nekoliko akcija, vjerojatno u želji da nešto sakriju."

Je li zaista bilo tako, odnosno, imaju li Mravi nekog asa u rukavu uoči dvoboja u Kupu, vidjet ćemo iduće subote.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!