Tenis

Hrvatska u borbu za ostanak

Ivor Krapac • nedjelja, 03.02.2008.

Hrvatske tenisačice će se drugu godinu u nizu naći u kvalifikacijskom susretu za ostanak u Svjetskoj skupini II Fed Cupa. Prvo kolo ovog ranga natjecanja Hrvatska je zaključila porazom u Japanu, uz pobjede domaćih igračica u dva nedjeljna singla...

Japanke su u prvom meču drugog dana došle korak do ukupne pobjede uvjerljivim nastupom Akiko Morigami protiv Jelene Kostanić-Tošić u susretu vodećih igračica reprezentacija. Glavna japanska nada pokazala je previše za glavnu hrvatsku, bilo je 6:1 i 6:2. "Točku na i" postavila je, pak, Aiko Nakamura, sa 6:0, 4:6 i 6:2 protiv Nike Ožegović za povećanje na nedostižnih 3-1.

Posljednji meč susreta, koji više nije mogao promijeniti konačnog pobjednika, također je otišao na stranu Japanki. Rika Fujiwara i Ayumi Morita su u ogledu igračica kojima je to bio prvi nastup ovog vikenda u Mikishiju sa 6:2, 6:3 svladale Anu Vrljić i Petru Martić i time postavile završnih 4-1.

Ogled Morigami i Kostanić-Tošić brzo je u oba seta krenuo na stranu domaće predstavnice. Morigami je i u prvom i u drugom krenula s 4:0, oba puta s dva breaka prednosti, što Jelena više nije uspjela nadoknaditi. Sve je bilo gotovo za sat i 12 minuta.

Podjednako uvjerljiv rasplet u korist domaćina bio je na pomolu i u drugom nedjeljnom singlu. Aiko Nakamura glatko je dobila prvi set protiv Nike Ožegović, no tu je, kako se pokazalo, u nastavku ipak bilo puno više borbe.

Nika se u drugom setu potpuno vratila i izborila treći uz dva breaka, rani za odlazak do 2:0, što je ispustila, pa ključni za vodstvo od 5:4, uz iskorišteni servis za set u narednom gemu.

Hrvatska predstavnica dvaput je imala rani break prednosti i u posljednjem setu, ali u toj dionici više nije uspjela nijednom zadržati servis. Nakamura je za nešto manje od dva sata sa samo dva izgubljena gema u trećoj dionici osigurala svojoj reprezentaciji pobjedu i put u kvalifikacije za elitnu Svjetsku skupinu.

Hrvatska će, pak, otići u kvalifikacije za ostanak u Svjetskoj skupini II, koje su na rasporedu 26. i 27. travnja.

Japan - Hrvatska 4-1: Morigami - Kostanić-Tošić 6:1, 6:2, A. Nakamura - Ožegović 6:0, 4:6, 6:2, Fujiwara/Morita - Vrljić/Martić 6:2, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!