Tenis

Zamrzavanje zaokruženo porazom

Ivor Krapac • nedjelja, 03.02.2008.

Hrvatska reprezentacija neće po dobrom pamtiti gostovanje u Mikishiju u prvom kolu Svjetske skupine II Fed Cupa. Uz vrlo nisku temperaturu u dvorani Beans Dome, koja ni u nedjelju nije premašivala deset Celzijevih stupnjeva, dogodio se i poraz od Japanki koji nas je poslao u borbu za ostanak u Svjetskoj skupini II, a izborniku Goranu Prpiću je nakon svega preostalo jedino priznati da su suparnice bile bolje...

"Japan je na kraju zasluženo pobijedio. Mi smo imali šansu u prvom meču u subotu i drugom u nedjelju, nažalost, nismo ju iskoristili i to je odlučilo pobjednika", komentirao je Prpić, misleći na dva nastupa Nike Ožegović koja su mogla završiti sretnije. Protiv Akiko Morigami i Aiko Nakamure izgubila je u tri seta, uz nekoliko propuštenih prilika za drugačiji ishod.

Nedjelja je otvorena uvjerljivom pobjedom Morigami nad Jelenom Kostanić-Tošić, sa 6:1 i 6:2 u korist prvog "reketa" japanske reprezentacije. "Morigami je igrala dosta dobro. U prvom setu sam bila bez šanse, u drugom je prilike još i bilo, ali kad je trebalo odigrati dobro ja to nisam učinila", rekla je Jelena, dodajući i riječ-dvije o ideji s kojom je ušla u ovaj ogled: "Plan je bio da igram kao što igram inače, ali to nisam napravila. Zašto? Ne znam. U cijelom meču nisam imala nikakav osjećaj."

Domaće su došle do željenog trećeg boda pobjedom Aiko Nakamure nad Nikom Ožegović u susretu drugih igračica reprezentacija. Završilo je sa 6:0, 4:6 i 6:2, uz potpuno posustajanje hrvatske predstavnice nakon što je imala 2:1 i servis u posljednjem setu. Do kraja je ostala bez osvojenog gema i time poništila sve dobro napravljeno u setu ranije, kojeg je dobila unatoč razočaranju ranog propuštenog breaka prednosti, uz dvojbeno dosuđeni aut kod jednog servisa koji je Nakamuri pomogao da se privremeno vrati "u život" u tom setu.

"Izgledalo je kao da sam imala šansu, ali valjda sam svaki servis u trećem setu započinjala s 0:30. Kad god sam servirala osjećala sam strašan otpor i čvrstoću s druge strane. U prvom setu je Nakamura igrala forhend tako da nisam vidjela loptu i osjećala sam se katastrofalno. No znala sam da ne može tako cijelo vrijeme", kazala je Nika, koju je u posljednjem setu vjerojatno usporila i bol zbog koje je dobila povez oko bedra.

"Osjećam posljedice subotnjeg meča. Naš fizioterapeut Prusac trebao je čarobni štapić da me osposobi. Dala sam maksimum, nije išlo. Ne boli me samo mišić, nego sve", zaključila je druga hrvatska igračica u pogledu unatrag na nesretnu nedjelju.

Vikend je, tako, završen bez uspjeha iako je 1-1 nakon prvog dana obećavalo veću borbu. Nije išlo, a osim što se dogodio poraz, hrvatske igračice i svi koji su pratili mečeve još su se i smrznuli, obzirom da je u nedjelju temperatura u dvorani Beans Dome iznosila samo devet Celzijevih stupnjeva. "Sreća da je Nes mislio na nas prije polaska i dobro opskrbio zimskom odjećom, inače bi se kompletna reprezentacija razboljela", rekla je izvršna direktorica HTS-a Marina Mihelić o neočekivanim problemima koji su hrvatsku ekspediciju dočekali u Mikishiju.

Do 26. i 27. travnja, kad je na rasporedu susret za ostanak u Svjetskoj skupini II, će valjda zatopljeti; ne samo doslovno, već i rezultatski.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!