Zimski sportovi

Zrnčić-Dim i Kostelić sjajni

Goran Tomičić • nedjelja, 03.02.2008.

Nakon spustaškog dijela superkombinacije u Val d'Isereu Natko Zrnčić-Dim i Ivica Kostelić su među 15 najboljih. Natko je odvezao nevjerojatno dobro i osmim mjestom ostvario spustaški plasman karijere, a Kostelić je nastavio niz odličnih rezultata. U uvjerljivom vodstvu je Bode Miller...

Bila je ovo još jedna nevjerojatna utrka za hrvatsko skijanje! Natko Zrnčić-Dim sa startnim brojem 13 odvezao je fantastično, izgledalo je kao da je na stazi skijaš s višegodišnjim iskustvom, a ne 21-godišnjak s nekoliko nastupa u spustu. Gornji dio odvezao je tek 60 stotinki sporije od tad vodećeg Defaga i odmah se vidjelo da bi to mogao biti još jedan izvanredan rezultat. U sredini je nastavio sjajnim ritmom i čak uspio nadoknaditi četiri stotinke, a lijepa linija kretanja u donjem dijelu bila je dovoljna za 81 stotinku zaostatka za Švicarcem i izvrsno osmo mjesto. Zanimljivo će biti vidjeti što Natko može u slalomu.

Još jedan dobar spustaški rezultat ostvario je i Ivica Kostelić. Nešto sigurniji nastup donio je 73 stotinke sporije vrijeme od Millera u gornjem dijelu, a nastavio je sličnim stilom s ciljem ostvarenja prednosti ispred ostalih slalomaša i nakon sredine bio je sekundu i 67 stotinki sporiji. Donji dio odvezao je prilično oprezno, ali i to je bilo dovoljno za 12. mjesto i odličnu poziciju uoči slalomske vožnje.

Vezane vijesti

Miller je neuhvatljiv na prvom mjestu i već je osigurao Mali kristalni globus u superkombinaciji, budući da je jedini konkurent Grange na 21. mjestu. Vodećem skijašu Svjetskog kupa najbliže su stigli Defago i Guay, ali to u slalomu neće sačuvati. Najveće iznenađenje je Švicarac Carlo Janka na šestom mjestu.

Od slalomaša ispred Ivice je Miller, koji je već osigurao novu pobjedu, Albrecht je bio brži 53 stotinke, ali ta prednost nije neuhvatljiva. Male zaostatke za Kostelićem imaju Schönfelder i Larsson, a pažnju svakako treba obratiti na Grangea, Raicha i Berthoda.

Tin Široki završio je na 43. mjestu, a od Millera je bio sporiji pet sekundi i 19 stotinki.

Val d´Isere, superkombinacija, spust
1. Bode Miller (SAD) 1:33:88
2. Didier Defago (Švicarska) +1:37
3. Erik Guay (Kanada) +1:62
4. Daniel Albrecht (Švicarska) +1:73
5. Ales Gorza (Slovenija) +2:09
6. Carlo Janka (Švicarska) +2:10 7. Peter Fill (Italija) +2:11
8. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +2:18
9. Adrien Theaux (Francuska) +2:19
9. Mario Scheiber (Austrija) +2:19
11. Florian Eisath (Italija) 2:24
12. Ivica Kostelić (Hrvatska) +2:26
...
43. Tin Široki (Hrvatska) +5:19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!