Nogomet

Inter se provukao, ne i pratitelji

Ivana Spahija • nedjelja, 03.02.2008.

Momčadi s dna ljestvice pošteno su namučile klubove iz "velike četvorke". Inter je pogotkom s bijele točke uspio svladati slabašni Empoli, dok je Juventus na domaćem terenu uspio iščupati tek bod fenjerašu Cagliariju. Najgore je stradala Roma, koja je u Sieni s visokih 3:0 poražena od istoimenog kluba...

Roma je na gostovanje u Sienu došla u najjačem sastavu, ali ni to nije bilo dovoljno Vukovima da pruže otpor raspoloženim domaćinima koji su najavljivali pobjedu nad drugoplasiranom momčadi prvenstva. To se i dogodilo, Roma se iz Siene kući vraća s tri pogotka u mreži Donija, dok su mreže domaćina ostale netaknute. Domaćini su poveli već u 11. minuti susreta. Vergassola je probio po lijevoj strani obrane Vukova, branič Rome Ferrari nije na vrijeme uspio otkloniti tu opasnost, a veznjak Siene je s nekih 15 metara udaljenosti iznenadio nespremnog Donija za vodstvo Siene od 1:0. U 23. minuti dogodila se nova opasna situacija pred vratima Rome, Jarolim je s ruba prostora uputio udarac prema vratima gostiju kada je Doni već bio svladan, ali je greda spasila Vukove od novog pogotka.

Roma je do prvog ozbiljnijeg pokušaja došla tek u 28. minuti. Totti je ubacio za Perrottu čiji je udarac obranio domaći vratar Manninger. U 43. minuti Siena je došla do drugog pogotka i to na prilično nezgodan način za Romu. De Ceglie je lansirao loptu u sredinu, Doni je pokušao izbiti, ali nije stigao. Lopta se prvo odbila od Mexesa, a zatim i od Tonetta te je završila u mreži Rome za veliko vodstvo Siene od 2:0.

U drugom poluvremenu nogometaši Rome pokušavali su doći do pogotka i smanjiti prednost domaćina. U 56. minuti pokušaj Perrotte završio je iznad vratnice, a devet minuta kasnije solidan pokušaj Giulyja zaustavio je raspoloženi Manninger. Svoj konačni slom Vukovi su dočekali u 83. minuti kada je Frick matirao Donija za konačnih 3:0 i jednu od najvećih pobjeda Siene ove sezone. Roma je s druge strane propustila priliku za održavanjem minimalnog zaostatka za Interom te sada ponovno osam bodova zaostaje za vodećom momčadi prvenstva.

S problemima u ovom kolu susreo se i vodeći Inter, koji je na San Siru minimalnom pobjedom od 1:0 svladao Empoli. Vodeća momčad prvenstva nije se iskazala dobrom igrom, a pobjedu im je donio pogodak s bijele točke. Inter je u 13. minuti propustio priliku za vodstvo. Cambiasso je dobro pronašao Jimeneza čiji je udarac završio pokraj gola. Crno - plavi su ponovno zaprijetili u 22. minuti, Stanković je primio loptu od Jimeneza, ali je njegov udarac odlično obranio gostujući vratar Bassi. U 33. minuti dosuđen je jedanaesterac za Inter, lopta koju je uputio Stanković pogodila je Vanucchija u ruku, a sudac je pokazao na bijelu točku. Preciznim izvođenjem najstrože kazne domaćine je u vodstvo doveo Ibrahimović.

Početkom drugog poluvremena opasniji su bili gosti koji su pokušavali izjednačiti rezultat. U 51. minuti Busce je udarcem s ruba šesnaesterca pokušao iznenaditi Julia Cesara, ali je vratar Intera uspio tu loptu izbaciti u korner. Deset minuta nakon toga na rezultat je pokušao utjecati i Pozzi, ali je Julio Cesar ponovno bio na visini zadatka. Najveću priliku u susretu Empoli je propustio u 83. minuti. Materazzi je na rubu prostora napravio prekršaj nad Saudatijem, sudac je bez dileme pokazao na bijelu točku, a odlični Julio Cesar obranio je udarac Saudatija i sačuvao Interovu mrežu netaknutom.

Baš kao i Roma, bez sva tri boda u ovom kolu ostali su i nogometaši Juventusa koji su kod kuće podijelili bodove s Cagliarijem, susret je završio rezultatom 1:1. Prvo poluvrijeme proteklo je bez pogodaka, iako nogometaši Stare dame nisu iskoristili nekoliko solidnih prilika za pogodak. Najveća od njih dogodila se u 11. minuti kada je Conti, nakon slaloma kroz obranu Cagliarija, poslao idealnu loptu do Trezegueta, a goste je od pogotka čudesnom obranom spasio Storari. Cagliari je do jedne od rijetkih prilika došao u 25. minuti. Agostini je dobro uposlio Foggiju, a nakon nekoliko trenutaka izgubljenosti, tu je situaciju raščistila obrana Juventusa.

Šok za domaću publiku dogodio se u 54. minuti susreta kada je Cagliari iznenađujuće uspio doći do prednosti. Nakon izvedenog udarca iz kuta, Conti je produžio za Bianca koji je zatresao mrežu Belardija. Samo minutu nakon toga uzvratio je Juventus, Nedved je iz velike udaljenosti opalio po lopti i iznenadio Storarija, a lopta se našla u mreži za izjednačenje. Gosti su u 69. minuti mogli doći i do novog vodstva, ali je pokušaje Cossua i Caninija zaustavio Belardi te je ovaj susret završio neodlučeno. Juventus je trenutno na trećem mjestu na ljestvici, za vodećim Interom zaostaje 12 bodova.

Bolje dane u domaćem prvenstvu dočekali su nogometaši Lazija. Nebesko - plavi su na Olimpicu rezultatom 2:1 svladali solidnu Sampdoriju i tako se malo uspeli na ljestvici. Domaćini su prvi poveli u 37. minuti, Mauri je iskoristio gužvu u šesnaestercu nakon izvedenog udarca iz kuta i nepokriven je s lakoćom loptu poslao u mrežu Castellazzija.

Sampdoria je uzvratila u 45. minuti, Maggio je s desne strane uputio idealnu loptu prema Cassanu koji se našao sam u prostoru domaćina i loptu je poslao pod gredu gola Ballotte za izjednačenje. Konačan rasplet susreta dogodio se u 77. minuti. Rocchi i Pandev odigrali su dupli pas, a Rocchi je efektno poslao loptu u suprotni kut Castellazijeva gola za pobjedu Lazija od 2:1.

Torino je u gostima kod Reggine upisao sigurnu pobjedu rezultatom 3:1, a Saša Bjelanović nije bio u sastavu pobjedničke momčadi. Iako su prvi poveli domaćini zahvaljujući pogotku Amorusa u 15. minuti susreta, Torino je uzvratio već devet minuta kasnije, a rezultat je na 1:1 poravnao Rosina.

Preokret gostiju uslijedio je u 35. minuti, Stellone je iskoristio odbijenu loptu iz obrane Reggine i matirao Campagnola za vodstvo Torina od 2:1. Točku na i pobjede momčadi iz Torina stavio je Rosina novim pogotkom u 65. minuti susreta za konačnih 3:1 i nova tri boda Torinu.

Naš Ivan Jurić odigrao je svih 90 minuta u pobjedi svoje Genoe nad Catanijom, bilo je 2:1 za momčad iz Genove, a sva tri pogotka postigli su domaćini. Genoa je povela u 13. minuti susreta, udarac Borriella odbio je gostujući vratar Polito, ali se na pravom mjestu našao Danilo koji je loptu pospremio u mrežu.

Catania je do izjednačenja došla u 59. minuti. Silvestri je ubacio loptu u sredinu, branič Genoe Bovo pokušao je izbiti taj udarac u korner, ali je lopta završila u mreži vlastitog vratara Scarpija za izjednačenje. U 71. minuti dosuđen je jedanaesterac za domaćine, lopta je udarila u ruku Terlizzija, a sudac je dosudio najstrožu kaznu. Pobjedu Genoi s bijele točke donio je Borriello pogotkom za konačnih 2:1.

Atalanta je u gostima kod Parme upisala tijesnu pobjedu rezultatom 3:2. Naš Igor Budan proveo je posljednjih pola sata na terenu u dresu Parme, u 64. minuti zamijenio je Corradija. Atalanta je povela u 18. minuti zahvaljujući pogotku Pellegrina. U 32. minuti domaćini su mogli izjendačiti, ali je bizarna situacija spriječila nogometaše Parme u postizanju pogotka. Pellegrino je u prostoru srušio Lucarellija, sudac je pokazao na bijelu točku, a mrežu Coppole zatresao je Lucarelli. Međutim, sudac je vidio prerani ulazak preostalih igrača u prostor i dosudio ponovno izvođenje najstrože kazne, ali ovaj put Lucarellijev udarac uspio je obraniti Coppola i Parma je ostala bez izjednačenja.

Ipak, domaćini su do izjednačenja došli u 39. minuti susreta, a za svoju pogrešku kod izvođenja jedanaesterca iskupio se Lucarelli i poravnao rezultat na 1:1. Gosti iz Bergama do novog su vodstva došli u 55. minuti, a za to je bio zaslužan Bellini. U 69. minuti gosti su već imali vodstvo od 3:1, Floccari je prošao dvojicu braniča Parme i loptu poslao u mrežu nemoćnog Coppole. Golijada u Parmi zaključena je u 90. minuti susreta. Novi dosuđeni jedanaesterac za domaćine realizirao je Gasberroni pogotkom za konačnih 3:2 i sva tri boda Atalanti.

Najzvučniji susret dana, dvoboj Fiorentine i Milana, donio je minimalnu pobjedu Rossonera. Iako je postignut samo jedan pogodak, utakmica je bila prepuna neiskorištenih prilika, a najviše su se ispromašivali nogometaši Fiorentine. Dario Šimić u ovom susretu nije konkurirao za sastav Milana.

Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, ali pokušaja nije nedostajalo. Milan je u šestoj minuti lako mogao doći do vodstva. Kaka je ubacio za Gilardina koji je uputio udarac prema vratima Freya, loptu je s gol crte nespretno izbio Pasqual koji je pogodio - vratnicu vlastitog gola. Samo je sreća spasila Viole da ne prime autogol.

Četiri minute kasnije zaprijetila je i Fiorentina. Santana je dobro pronašao Mutua, ali je udarac Rumunja dobro zaustavio vratar gostiju Kalac. Mutu je i u 14. minuti bio u prilici promijeniti rezultat, ali je glavom pogodio gredu gola Milana. Dvije prilike za domaćine nije iskoristio Pazzini, u 39. minuti njegov udarac zaustavila je obrana Milana, a minutu nakon toga neprecizno je gađao pokraj gola.

Početkom drugog poluvremena Fiorentina je krenula agresivno, sijevala je prilika za prilikom, ali bez uspjeha. Kalac je bio spasitelj crveno-crnih, skinuo je odlične udarce Pazzinija i Santane, a u 71. minuti dobro je reagirao i na Mutuov udarac iz voleja.

Kao što to obično biva, nakon silnih promašaja Fiorentine, gosti su iskoristili jednu od rijetkih prilika i došli u vodstvo. Igrala se 77. minuta, akciju je započeo Pirlo koji je sa sredine terena dodao za Kaku, Brazilac je ubacio u sredinu za sunarodnjaka Pata, a 18-godišnjak je prevario Ujfalusija i zatresao mrežu Freya za vodstvo Milana od 1:0. Pri samom kraju susreta mladi se Brazilac ozlijedio i s terena je iznesen na nosilima. Milanu je tako ostao gorko-slatki okus pobjede u derbiju, tri boda su u džepu, ali će Rossoneri vjerojatno na neko vrijeme ostati bez Pata, što uz nedavnu ozljedu Gattusa i nije mala stvar za aktualnog europskog prvaka.

Serie A, 21. kolo: Inter - Empoli 1:0, Juventus - Cagliari 1:1, Siena - Roma 3:0, Lazio - Sampdoria 2:1, Genoa - Catania 2:1, Parma - Atalanta 2:3, Reggina - Torino 1:3, Fiorentina - Milan 0:1.

Serie A

  • Rezultati
  • Ljestvica

21. kolo

Palermo1:0Livorno
Napoli3:1Udinese
Genoa2:1Catania
Inter1:0Empoli
Juventus1:1Cagliari
Lazio2:1Sampdoria
Parma2:3Atalanta
Reggina1:3Torino
Siena3:0Roma
Fiorentina0:1Milan
1Inter 3869:26+4385
2Roma 3872:37+3582
3Juventus 3872:37+3572
4Fiorentina 3855:39+1666
5Milan 3866:38+2864
6Sampdoria 3856:46+1060
7Udinese 3848:53-557
8Napoli 3850:53-350
9Atalanta 3852:56-448
10Genoa 3844:52-848
11Palermo 3847:57-1047
12Lazio 3847:51-446
13Siena 3840:45-544
14Cagliari 3840:56-1642
15Torino 3836:49-1340
16Reggina 3837:56-1940
17Catania 3833:45-1237
18Empoli 3829:52-2336
19Parma 3842:62-2034
20Livorno 3835:60-2530

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Serie A

  • Rezultati
  • Ljestvica

21. kolo

Palermo1:0Livorno
Napoli3:1Udinese
Genoa2:1Catania
Inter1:0Empoli
Juventus1:1Cagliari
Lazio2:1Sampdoria
Parma2:3Atalanta
Reggina1:3Torino
Siena3:0Roma
Fiorentina0:1Milan
1Inter 3869:26+4385
2Roma 3872:37+3582
3Juventus 3872:37+3572
4Fiorentina 3855:39+1666
5Milan 3866:38+2864
6Sampdoria 3856:46+1060
7Udinese 3848:53-557
8Napoli 3850:53-350
9Atalanta 3852:56-448
10Genoa 3844:52-848
11Palermo 3847:57-1047
12Lazio 3847:51-446
13Siena 3840:45-544
14Cagliari 3840:56-1642
15Torino 3836:49-1340
16Reggina 3837:56-1940
17Catania 3833:45-1237
18Empoli 3829:52-2336
19Parma 3842:62-2034
20Livorno 3835:60-2530