Nogomet

Rakitić sjajan, Werder nesretan

Petar Plevnik • nedjelja, 03.02.2008.

Posljednja dva susreta 18. kola Bundeslige donijela su uvjerljivu pobjedu Schalkea nad Stuttgartom te iznenađujući domaći poraz Werdera od Bochuma. Dok Ivan Klasnić i Jurica Vranješ nisu sudjelovali u porazu Werdera, Ivan Rakitić briljirao je u redovima Schalkea...

Iako su doživjeli uvjerljiv poraz, sve je vrlo lako moglo izgledati puno bolje za aktualne prvake da je udarac Marice s ruba 16-erca u 20. minuti umjesto na vratnici završio u golu Neuera. S druge strane, domaćini su svoju prvu pravu prigodu pretvorili u vodstvo, nakon što je Rakitić u 32. minuti odlično izveo slobodan udarac, a Kuranyi glavom sa pet metara zabio svom nekadašnjem klubu.

Da dvojac Rakitić - Kuranyi odlično surađuje potvrdila je i 52. minuta, kada nakon kornera hrvatskog reprezentativca, Bordon produžuje za Kuranyia koji iz blizine zabija za 2:0. Nadu gostima fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca s 30 metara u 61. minuti vraća Da Silva, no 76. minuta još je jednom donijela sjajan ubačaj Rakitića kojeg u 3:1 pretvara Westermann. Točku na i pobjede Schalkea stavio je debitantski dvojac Sanchez - Ze Roberto pogotkom potonjeg za konačnih 4:1.

Nakon ispadanja od Borussije u Kupu, gostovanje Bochuma u Bremenu činilo se Werderu idealnom prigodom za popravljanje raspoloženje i vraćanje na diobu prvog mjesta s Bayernom. Od prve minute Werder je nametnuo svoju igru, dok su gosti prigodu vrebali iz rijetkih ali neugodnih kontri. Za aktivniju igru domaćini su nagrađeni minutu prije odlaska na odmor, kada Hunt ubacuje za Jensena, a Danac glavom iz blizine dovodi Werder u zasluženo vodstvo.

Nastavak susreta započeo je u još jačem pritisku domaćina i pravo je čudo što su se sve uspjeli promašiti Mertesacker, Jensen i Rosenborg, dok je udarac Hunta iz 57. minute završio na vratnici. Potez susreta u 67. minuti radi trener gostiju Marcel Koller kada u igru uvodi novo pojačanje Shinya Onoa. Samo minutu kasnije Japanac asistira Aueru za izjednačenje, da bi novi udarac Werder doživio dvije minute kasnije kada Naldo zarađuje isključenje.

Usprkos igraču manje, Werder je propustio nekoliko odličnih prigoda doći u vodstvo, za što je kažnjen šest minuta prije kraja susreta. Ono je izveo udarac iz kuta, a usamljeni Yahia glavom s pet metara donosi Bochumu iznenađujuću pobjedu.

Bundesliga, 18. kolo, 3.2.2008.:
Schalke - Stuttgart 4:1, Werder - Bochum 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!