Nogomet

Runje: "Drpić je imao veliku šansu"

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 04.02.2008.

Vedran Runje vratio se kući. Teško se bilo prisjetiti kad je odigrao posljednju utakmicu na "matičnom stadionu", ni njemu to nije uspjelo. Iako će u srijedu vjerojatno krenuti kao pričuva Stipi Pletikosi, vratar francuskog Lensa nada se ponekoj minuti pred "svojom" publikom...

"Osjećam se kao i svatko kad dođe kući. Na Nizozemce ne treba trošiti riječi, to je vrlo jaka reprezentacija s velikom tradicijom i drago mi je što s takvom reprezentacijom igramo u Splitu. Mislim da splitska publika zaslužuje jedan ovakav spektakl i nadam se da ćemo biti na razini naše prave partije."

Vedran Runje duhovit je, ali i "britak" sugovornik. Već cijelo desetljeće je u inozemstvu, pa se ni sam nije mogao prisjetiti svog zadnjeg nastupa na Poljudu.

Slika 1 od 2.
Foto: Darko Vuković

"Baš se ne sjećam kad sam zadnji put branio na Poljudu. Osjećam se kao da mi je prvi put, kao da nikad nisam tu igrao. Reprezentacija, Nizozemci, emocije su dosta velike. Igrao sam za Hajduk, navijač sam Hajduka i danas i volio bih se pred svojom publikom pokazati u dobrom svjetlu."

U Split ne dolazi Ruud van Nistelrooy, hoće li nam zbog toga biti lakše? "Nemam neke posebne emocije prema njemu. Volio bih igrati protiv tako velikog igrača, jer dosad nisam imao priliku, ali imaju oni i drugih dosta kvalitetnih i ne sumnjam da će imati svoje šanse."

Ni Runju nije moglo zaobići pitanje o "prokletstvu" koje prati splitski stadion kad je reprezentacija u pitanju. Je li vrijeme da se priča o "nula pobjeda" konačno prekine?

"Mislim da je vrijeme. Nizozemci su jaka momčad, činjenica jest da još nikad nismo pobijedili na Poljudu, no ne mislim da to veze ima sa stadionom ili ambijentom. Nisam praznovjeran tip, kako mi odigramo, takav će biti rezultat."

Turski Beškitaš posljednjih je dana u centru pažnje glede "shoppinga" kojeg je obavljao unutar Dinamove svlačionice. Runje je do prošle sezone branio za taj istanbulski klub, a ni on se od "crno-bijelih" nije rastao u velikoj ljubavi.

"Žao mi je Drpića, Bešiktaš je veliki klub i bila mu je to velika prigoda za korak naprijed u karijeri. Mislim da bi se dobro uklopio, s obzirom na svoju kvalitetu. Što se Schildenfelda tiče, mlad je, ide u veliki klub, bit će puno zahtjeva. Ambicije su velike, ponekad i nerealne, ali to je tako u velikom klubu. Mislim da se može uklopiti, kvalitetu ima, ali trebat će mu malo vremena da se privikne na jezik i kulturu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!