Košarka

Hrvati na CSKA

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.02.2008.

Sastav skupina drugog kruga Eurolige garantira neizvjesnost do posljednjeg kola u sve četiri skupine. U ždrijebu se našlo i deset naših internacionalaca plus dva trenera, a posebno zanimljiva bit će nam skupina D u kojoj tri kluba s našim igračima idu na moskovski CSKA…

Nije bilo teško pogoditi kako nas očekuje vrlo neizvjesna i kvalitetna druga runda Eurolige. Ugledno društvo onih koji su preživjeli prvi euroligaški filter danas je raspoređeno u četiri skupine iz kojih će po dva najbolja proći u četvrtfinale i u nokaut susretima odlučiti o sudionicima završnog turnira četvorice najboljih.

Skupinu A predvodi Panathinaikos kao glavni favorit za četvrtfinale. Jaka Obradovićeva momčad ima problema s ozljedama što će pokušati riješiti angažmanom našeg reprezentativca Nikše Prkačina. Prkačin i Žižić s Panathinaikosom ne bi trebali imati problema u ovoj skupini obzirom da su kvalitetnija ekipa od ostatka društva. Za drugo mjesto očekuje se velika borba između Montepaschija i Efes Pilsena. Obje momčadi igraju dosta nepredvidljivo i nije lako za predvidjeti što će napraviti. Skupinu zaključuje beogradski Partizan koji će svima biti vrlo neugodan protivnik posebice u svojoj dvorani, no da bi došao do druge pozicije, morat će prikazati iz utakmice u utakmicu najbolje igre ove sezone.

Na papiru najslabijom se čini skupina B. Iako je Lietuvos Rytas nositelj skupine, Tau Ceramica je prvi favorit za četvrtfinale. Planinićeva i Spahijina momčad ove sezone dosta oscilira, ali posjeduje igračku kvalitetu za prolaz u četvrtfinale. Lietuvos bi im trebao biti najveći protivnik u borbi za četvrtfinalne pozicije, ali ne treba podcijeniti niti Aris i Fenerbahce koji ne zaostaju previše za ovim ekipama.

Skupine C i D na papiru izgledaju jače od A i B. U skupini C sve četiri momčad momčadi s pravom se nadaju prolazu u četvrtfinale. Real je postavljen za nositelja skupine, ali ništa ne garantira da će baš momčad Bojana Bogdanovića igrati u četvrtfinalu. Iste ambicije imaju i Vujčićev Maccabi, Markotin i Popovićev Žalgiris te Olympiakos koji se promjenom trenera nada boljim danima.

Slično možemo napisati i za skupinu D, no ovdje ipak postoji jedan izraziti favorit. Moskovski CSKA trebao bi zauzeti jednu od dvije četvrtfinalne pozicije dok su preostale tri momčadi u ravnopravnoj igri za preostalo mjesto. Roko Ukić i Jasmin Repeša ponovno će se sučeliti s Kasunovom Barcelonom, a protivnik u skupini im je i Kusova Unicaja. Zbog širine klupe možda nešto manje šanse za prolaz ima Lottomatica, no ne treba zaboraviti kako su Rimljani odigrali nekoliko odličnih utakmica te između ostalog svladali i Barcelonu u Blaugrani u 13. kolu.

Skupina A:
Panathinaikos
Montepaschi
Efes Pilsen
Partizan Igokea

Skupina B:
Lietuvos Rytas
Tau Ceramica
Fenerbahce Ülker
Aris

Skupina C:
Real Madrid
Maccabi Elite
Žalgiris
Olympiakos

Skupina D:
CSKA Moskva
Unicaja
AXA Barcelona
Lottomatica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!