Nogomet

Rakitić: "Došao sam igrati"

Bernard Jurišić • utorak, 05.02.2008.

Ivan Rakitić imao je prigodu po prvi se put neposredno upoznati sa splitskom publikom na Turniru četiri kafića koji se u prosincu održavao na Gripama. U srijedu će po prvi put istrčati na poljudski travnjak, nakon sjajnog otvaranja proljetnog dijela bundesligaške sezone u kojem je s tri asistencije odveo svoj Schalke do pobjede protiv prvaka Stuttgarta...

Ivan Rakitić brzo se udomaćio među najboljim hrvatskim nogometašima. Najmlađi član Bilićeve momčadi nekoliko je puta ponovio da "živi u snu" u posljednjih nekoliko mjeseci, u kojima je postao igrač jednog od najvećih njemačkih klubova i standardan član jedne od najboljih europskih reprezentacija.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Nizozemci mu nisu nepoznanica. "Svi znamo koliko je dobra nizozemska reprezentacija. Puno njihovih igrača dobro poznajem jer igraju u Bundesligi, a imaju i igrače u najvećim europskim klubovima i ligama. Očekujem dobru utakmicu i vjerujem da ih možemo pobijediti."

Jutro u Splitu je počelo kišovito, no od podneva je zasjalo sunce. Jučerašnji trening bio je na natopljenom poljudskom travnjaku, danas će se trenirati u puno boljim uvjetima. "Navikli smo na svakakve travnjake i ne vidim tu neki veliki problem. Bit ćemo spremni za bilo kakve uvjete."

Bundesligaško proljeće za Rakitića vjerojatno i nije moglo bolje početi. "Jako se dobro osjećam, prošli smo odlične pripreme i dobro sam krenuo u Bundesligi. Naravno da sam došao igrati, a ne sjediti na klupi, no spreman sam na sve što izbornik odluči."

U srijedu će biti dio momčadi koja će se boriti za ugled i poštovanje protiv jedne od najjačih europskih selekcija, no već narednog vikenda očekuje ga žestoki boj protiv reprezentativnih kolega Petrića i Roberta Kovača. Schalke putuje u Dortmund, na možda i najveći njemački derbi.

"To je veliki, jedan od najvećih derbija u Njemačkoj. Svi se znamo jako dobro, od prvog do zadnjeg igrača i teško možemo jedni druge nečim iznenaditi. U prvom dijelu smo ih pobijedili 4:1, nadam se da možemo biti uspješni i u Dortmundu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!