Zimski sportovi

Zagreb i Hrvatsku očekuje veliki događaj

Ante Pažanin • srijeda, 06.02.2008.

Danas je u prostorijama zagrebačkog hotela Westin održana konferencija za novinare na kojoj su predstavnici Hrvatskog skijaškog saveza i Organizacijskog odbora te predstavnici zagrebačke gradske vlasti i Hrvatske radiotelevizije izvijestili javnost o pripremama za žensku i mušku slalomsku utrku FIS Svjetskog kupa Vip Snow Queen Trophy koja će se 15. i 17. veljače održati na Sljemenu.

Grad Zagreb i Hrvatska za desetak dana očekuje još jedan veliki sportski događaj i spektakl, 15. i 17. veljače na Sljemenu će se održati utrke slaloma Svjetskog kupa, a novost je ove godine što će se po prvi puta osim ženske održati i muška utrka. Pripreme su u punom jeku, sve teče po planu, a osim utrka Zagreb očekuje i velik broj kulturnih i zabavnih sadržaja koji će cijeli događaj učiniti još spektakularnijim. Današnjoj konferenciji za novinare nazočili su i Ivica Kostelić te Natko Zrnčić-Dim koji su nedavno ostvarili jedan od najvećih uspjeha hrvatskog skijanja završivši u Val d'Isereu na drugom i trećem mjestu u superkombinaciji.

Slika 1 od 1.
Foto: Ante Pažanin

Novinarima se prvi obratio direktor hrvatske ski reprezentacije Vedran Pavlek koji se osvrnuo na pripreme za utrku: "Kao prvo posebno bi pozdravio i čestitao Ivici i Natku na veličanstvenom uspjehu. Telefoni nisu prestali zvoniti, svi su oduševljeni njihovim pothvatom, njihov uspjeh je u rangu najvećih dosega Janice Kostelić i hrvatskog sporta uopće. Okupili smo se ovdje da bi vas obavijestili o utrci i tehničkim detaljima. Svi znamo da Savez teži najboljim rezultatima i najboljoj organizaciji. Zbog toga smo i prije pet, šest godina i krenuli u ovaj projekt. Puno smo investirali u cijelu priču i u imidž da bi ove godine uz žensku dobili i mušku utrku slaloma. Zagreb postaje jedno od najvažnijih svjetskih skijaških centara. Interes medija je ogroman, Zagreb će biti, recimo to tako, highlight u ta tri dana. U Zagreb dolazi i organizator utrke u Kitzbühelu, jedne od najpoznatijih svjetski utrka, koji je svima nama koji rade na organizaciji ovog događaja ukazao veliku čast. To nam je svima ogromni kompliment."

Slika 2 od 2.
Foto: Ante Pažanin

Novinarima se obratio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić: "Sve vas lijepo pozdravljam, želim čestitati dvojici naših sportskih heroja, našem Natku i Ivici koji su ostvarili veličanstven uspjeh i učinili to da su po prvi puta na postolju dva Zagrepčana. Osim ženske ove godine ćemo po prvi puta imati i mušku utrku, ali i utrku sa zvijezdama. Nema ovdje Janice, Ante, Nike i Ane, ali se Ante i Janica sjećaju kako smo prije sedam, osam godina sadili boriće na Sljemenu i sanjali ovu utrku. Hvala obitelji Kostelić, jer se bez njih nikad sve to ne bi ostvarilo. Treba pobijediti vrijeme, ali i moguće opasnosti. Zahvaljujem svima na 24-satnoj požrtvovanosti. Sigurno se svi pitaju koliko će sve to koštati. Grad Zagreb će kao i svaki puta do sada pokriti četvrtinu troškova."

Slika 3 od 4.
Foto: Ante Pažanin

Par prigodnih riječi mogli smo čuti i od Mladena Pekovića, predsjednika Uprave Vipneta koji je izrazio zadovoljstvo što Vip kao sponzor sudjeluje u ovom velikom događaju, kao i član gradskog odbora za kulturu i sport Duško Ljuština.

Nakon toga još malo riječi o utrci i svim popratnim događajima i informacijama rekao je gospodin Pavlek: "Potrudili smo se gledateljima ponuditi što više sadržaja i zabave. U petak će na Trgu koncert održati poznati bend Hladno Pivo, a u nedjelju će na samoj utrci sve zabavljati Psihomodo Pop. Ulaznice se mogu kupiti u odabranim Vip centrima i poslovnicama Generalturista. Sama prodaja ide bolje nego prošle godine, jučer smo tako prodali oko 1200 ulaznica što je četiri puta više no istog dana prošle godine. Po prvi puta ove godine održat će se i utrka legendi i to u nedjelju, a na njoj će nastupiti veliki broj skijaških legendi, od naše Janice, preko Alberta Tombe, Bojana Križaja, Ingemara Stenmarka, Hilde Gerg do Jure Košira, Armina Bittnera i drugih. Zahvaljujem svim sponzorima. Ovo je ogroman projekt s ciljem promocije Zagreba i Hrvatske u svijetu, jer svi znaju koliko znači minuta na poznatim svjetskim sportskim kanalima. Staza je u odličnom stanju, gospoda iz FIS-a su zadovoljna, bit će to veliki sportski spektakl."

Slika 4 od 5.
Foto: Ante Pažanin

Na kraju su se svima obratile i osobe dana, Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim. Ivica je izrazio zadovoljstvo svojim veliki uspjehom u Val d'Isereu i predstojećom utrkom na Sljemenu: "Utisci iz Val d'Iserea su super, sve sam već toliko puta prepričao da mi je polako dosadno o tome pričati. Ne, stvarno, bilo je super, to je bio jedan od najposebnijih dana u mom životu i dugo ću ga pamtiti. Inače staza na Sljemenu je super s obzirom na temperaturu. željeli smo mušku utrku i napokon smo je dočekali, jedva čekam da sve to krene. " Drugi hrvatski skijaški heroj Natko Zrnčić-Dim također je oduševljen cijelom pričom: "Presretan sam što mi se to dogodilo i što sam stao na postolje. Nisam mogao vjerovati da je to - to. Kad sam vidio Ivicu u ciljnoj ravnini kako trči prema meni, to je bio prekrasan osjećaj, a osobito me se dojmilo polijevanje šampanjcem. Pitaju me sada hoću li pobijediti u nedjelju, ali meni je već sam nastup na Sljemenu čast."

Napomenimo na kraju da će na Sljemenu biti nazočno oko 450 novinara iz cijelog svijeta o kojima će se brinuti oko 40 ljudi. Domaćim novinarima će ove godine biti omogućena i novinarska utrka, a fotografima i fotografski natječaj na kojem će najbolju fotografiju birati posjetitelji Vip portala.

Krajem prošlog tjedna u prodaju je pušteno oko 18 tisuća ulaznica koje će se prodavati po cijenama od 150 kuna za petak 15.2. za noćnu žensku utrku te za nedjelju za mušku utrku i utrku legendi. Ulaznice se mogu kupiti u Vip centrima i poslovnicama Generalturista te na internetskim stranicama Generalturista. Novost je paket ulaznica po cijeni od 180 kuna za oba dana odnosno za sve tri utrke.

Slika 5 od 6.
Foto: Ante Pažanin

Što se tiče utrke legendi pod nazivom Hypo Zagreb Ski Legends prihod s te utrke bit će namijenjen Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!