Nogomet

Bez lijeka za Bredu

Vedran Babić • srijeda, 06.02.2008.

U sjeni prijateljskog ogleda na Poljudu, u Nizozemskoj se odigrao zaostali susret 16. kola Eredivisie u kojem je Breda ostvarila petu uzastopnu pobjedu, ovoga puta na račun domaćina iz Rotterdama...

Sparta je nakon dva trijumfa u nizu dočekala momčad Brede na svom travnjaku. Iako bi im još jedno slavlje priskrbilo veoma važne bodove u borbi za opstanak, gosti su bili nemilosrdni.

Čovjek koji je Bredi donio minimalnu pobjedu je 19-godišnji Fouad Idabdelhay koji je na poluvremenu zamijenio Joonasa Kolkku. Pogodak je postignut u 62. minuti na asistenciju Lurlinga.

Situacija se mogla dodatno zakomplicirati isključenjem Bredinog veznjaka Rogiera Molhoeka nakon dvije javne opomene u rasponu od 80. do 83. minute. Ipak, momčad Ernieja Brandtsa je izdržala s igračem manje i zasluženo odnijela tri boda sa Sparta stadiona.

Breda nastavlja zavidnu formu i nalazi se na šestoj poziciji s 41 osvojenim bodom iz 23 utakmice, ali uz samo tri boda manje od drugoplasiranog Ajaxa. S druge strane, Sparta je unatoč porazu i dalje izvan relegacijske zone. Prikupili su 21 bod u dosadašnjem dijelu prvenstva što je dovoljno za petnaesto mjesto.

Eredivisie, zaostala utakmica 16. kola: Sparta Rotterdam – NAC Breda 0:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!