Košarka

Favoriti bez polufinala

Ivana Spahija • četvrtak, 07.02.2008.

Prve dvije utakmice četvrtfinala talijanskog košarkaškog kupa donijele su dva iznenađenja. Vodeći Montepaschi iz Siene je zbog jednog poena ostao bez polufinala, a poraz je doživjela i Repešina Lottomatica Roma, koja u jednosmjernom susretu nije mogla parirati La Fortezzi iz Bologne...

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici TIM kupa, momčad Scavolinija iznenađujuće je odnijela pobjedu Montepaschiju iz Siene u uzbudljivoj završnici u kojoj je vodeća momčad prvenstva poražena sa samo jednim poenom zaostatka. Utakmicu su bolje otvorili košarkaši Montepaschija, koji su na kraju prve četvrtine imali šest poena prednosti (20:14), a do odmora su to još povećali do +10 (30:20). U nastavku su nešto bolji bili košarkaši Scavolinija koji su uspjeli doći do pet poena zaostatka nakon pola sata igre (52:47), a posljednja četvrtina donijela je najviše uzbuđenja.

Minutu prije kraja rezultat je bio izjednačen (67:67), a onda je Rasheed Brokenborough pogodio tricu za vodstvo Scavolinija od 67:70. To je bio ključni dio susreta jer do kraja košarkaši iz Siene nisu uspjeli dostići to vodstvo protivnika. Prvo ime susreta je Terrell McIntryre koji je postigao 29 poena uz jedan skok i sedam asistencija, dok su se iz pobjedničke momčadi najviše istaknuli Carlton Myers i Ronald Slay s po 17 ubačenih poena.

Bolje sreće nisu bili ni košarkaši Lottomatice koji su poraženi od momčadi La Fortezze iz Bologne rezultatom 69:75. Već nakon prvih deset minuta košarkaši La Fortezze imali su vodstvo od +11 (12:23), a na odmor su otišli pri +13 (28:41). U nastavku je malo pojačala Lottomatica koja je zahvaljujući Allanu Rayu (22 poena, tri skoka i dvije asistencije) uspjela doći do samo četiri poena zaostatka (52:56), ali ni to nije bilo dovoljno Rimljanima da dođu do pobjede vrijedne polufinala. Naš Roko Ukić na parketu je proveo 37 minuta u dresu Lottomatice, ubacio je osam poena kojima je pridodao dva skoka i isto toliko asistencija. Pobjedi La Fortezze najviše je pridonio Dewarick Spencer sa 16 ubačenih poena uz četiri skoka i jednu asistenciju.

TIM kup, četvrtfinale:
Montepaschi Siena - Scavolini Spar Pesaro 77:78, Lottomatica Roma - La Fortezza Bologna 69:75.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!