Košarka

Zagreb CO: "Treba nam čudo"

Tomislav Globan • petak, 08.02.2008.

Samo je jedan dan ostao do velikog spektakla u Zagrebu. Četiri najbolje hrvatske momčadi ovog vikenda borit će se za prvi trofej sezone - Kup Krešimira Ćosića. KK Zagreb CO kao organizator turnira ima velika očekivanja, no prva prepreka na putu do pehara Mravima će biti ujedno i najteža moguća...

Prvi subotnji polufinale nudi okršaj domaćina Zagreba i Zadra. Prije samo tjedan dana u utakmici NLB lige istih suparnika u Trnskom slavio je Zadar 80:90. Trener Zagrebaša Željko Pavličević nada se kako će u subotu biti druga priča.

"Zadar nam je ostavio gorak okus u ustima i željni smo im uzvratiti za taj poraz. Dobro smo radili zadnjih dana i jako sam zadovoljan angažmanom igrača. No, moramo biti iskreni i priznati da ishod ove utakmice ne ovisi o nama, već o Zadranima. Ako ponove igru od prošle subote, ni jači klubovi od nas ne bi imali šanse. Zadar dva i pol mjeseca nije izgubio utakmicu i moramo napraviti malo čudo da održimo dvoboj u ekvilibriju i uđemo u završnicu s izgledima za pobjedu."

"Zadrani su nekorektni"

Iz redova Zadra posljednjih dana mogle su se čuti izjave kako im Kup u ovom trenutku ne znači previše jer ne donosi bodove za Euroligu. Trener Zagreba na to je imao spreman odgovor: "Ne želim se baviti time tko je što izjavio, ali reći ću ovo - izuzetno je nekorektno da bilo tko iz Zadra devalvira ime Kreše Ćosića", kratko je kazao Pavličević.

Planira li strateg Zagreba taktički nešto promijeniti u odnosu na prošli okršaj sa Zadranima? "Igrat ćemo isto, ali bolje", sa smiješkom odgovara Pavličević te dodaje: "Zadar je prošle subote igrao vanserijski. Dovoljno govori podatak da je ta utakmica nama po valorizaciji bila peta najkvalitetnija ove sezone, a svejedno smo izgledali jako loše." Pavličevića veseli i što su, izuzev Babića koji je tek počeo s treninzima, svi ostali igrači spremni za utakmicu.

Kako trener Mrava gleda na drugi polufinale, susret Cibone i Splita? "Potpuno sam koncentriran na našu utakmicu pa mi je ta utakmica dosta 'daleko'. Nisam previše upoznat sa situacijom u Ciboni, osim onoga što sam pročitao u novinama. No, mislim da će se Cibona skupiti i odigrati kako zna. Splićani su u seriji poraza i imaju objektivan hendikep u neigranju Perića. Prednost zato dajem Ciboni zbog većeg iskustva u ovakvim utakmicama", kaže Pavličević.

Član upravnog odbora KK Zagreb, Darko Petričević, nadodao je kako je svih 100 karata koje su bile puštene u petak ujutro u slobodnu prodaju - planulo. Dvorana je rasprodana i očekuje se odlična atmosfera na tribinama. "Interes je ogroman i bojim se da će biti i ljutnje od strane onih koji nisu uspjeli nabaviti ulaznice. Molim zato za razumijevanje i apeliram još jednom na sve ljude koji nemaju ulaznicu da ni ne dolaze do dvorane jer neće moći ući."

Podsjetimo, prva polufinalna utakmica Zadra i Zagreba na rasporedu je u subotu u 17.30 sati, dok se Cibona i Split sastaju u 20 sati. U petak navečer sudionike Završnog turnira primit će gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, dok je u subotu prijepodne organizirano polaganje cvijeća na grobu Krešimira Ćosića na Mirogoju.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!