Zimski sportovi

Vonn traži globus

Kristian Hohnjec • petak, 08.02.2008.

Posljednja stanica za skijašice prije Sljemena je talijanski Sestriere, gdje će se u subotu i nedjelju voziti utrke spusta i superveleslaloma. Standardne favoritkinje su Lindsey Vonn i Renate Götschl, dok je izvrsna na treninzima bila Švicarka Aufdenblatten...

Utrke će se voziti na stazi Kandahar Banchetta, koja je ugostila skijaše na Olimpijskim igrama 2006. godine. Bit će to povratak Svjetskog kupa, budući da od 2004. skijašice nisu imale priliku voziti na spomenutom terenu. Na tri spustaška treninga ukupno najbolje rezultate ostvarila je Fraenzi Aufdenblatten: "Sviđa mi se završni skok prije cilja. Nije lako pronaći takav skok u ostalim utrkama".

Prva favoritkinja spusta dakako je Lindsey Vonn, donedavno poznatija kao Kildow. Amerikanka ove sezone apsolutno dominira u najbržoj disciplini, te bi već u talijanskom skijalištu mogla osigurati mali kristalni globus. Više od učvršenja vodstva u poretku spusta Vonn će zanimati smanjenje razlike u odnosu na vodeću u ukupnom zbiru - Austrijku Nicole Hosp.

Unatoč problematičnim koljenima ne treba otpisati ni veteranku Renate Götschl, koja nije dobra kao nekada ali još uvijek je konstantna prijetnja za plasman na postolje. Klasične spustašice trebale bi imati prednost, budući da staza nije pretjerano tehnički zahtjevna.

U superveleslalomu je situacija mnogo izjednačenija. Trenutno je vodeća Maria Riesch s malom prednošću ispred Emile Brydon i Elisabeth Goergl. Dok će se u Sestrieru dijeliti svjetski bodovi, naše skijašice pripremat će se za sljemenski spektakl.

Svjetski kup, spust, skijašice:
1. Lindsey Vonn (SAD) 475
2. Renate Götschl (Austrija) 273
3. Britt Janyk (Kanada) 264
...

Svjetski kup, super G, skijašice:
1. Maria Riesch (Njemačka) 274
2. Emily Brydon (Kanada) 254
3. Elisabeth Goergl (Austrija) 241
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!