Košarka

Zadar: "Uvijek su moguća iznenađenja"

Sanja Čalić • petak, 08.02.2008.

U pohod na osvajanje prvog trofeja ove sezone, Kupa Krešimira Ćosića, Zadrani kreću u vrlo dobrom raspoloženju nakon izvrsnog pobjedničkog niza u regionalnoj ligi te izborenog drugog kruga Uleb kupa. No unatoč tome, trener zadarske momčadi uoči odlaska u Zagreb istaknuo je da u Kupu favoriti moraju biti izuzetno oprezni…

Iako je tijekom ovog tjedna jedan dan treninga zbog gripe propustio kapetan Todor Gečevski, problema s bronhima imao je Juby Johnson, a Macuru još uvijek muči desni zglob, zadarska će se momčad u punom sastavu suprotstaviti Zagrebu u prvom polufinalnom susretu Kupa Krešimira Ćosića koji je na rasporedu u subotu u 17.30 sati. Nastup u završnici Kupa propustit će jedino mlade zadarske nade Marino Šarlija i Pavle Marčinković koji zbog igranja za Jazine nemaju pravo sudjelovanja.

Trener Zadrana Aco Petrović upozorio je da je Kup vrlo opasno natjecanje za favorite prvenstveno zbog mogućih iznenađenja: "U okviru 40 minuta uvijek su moguća iznenađenja i ako postoji koje takmičenje ovog trenutka u kojem Zadar nije favorit, onda nije favorit u Kupu jer se igra tih 40 minuta unutar kojih se stvarno sve može desiti. Ono što je moja obaveza je što kvalitetnije čitati u kom se smjeru utakmica razvija i gdje su potencijalne opasnosti."

Zadar je proteklog vikenda ostvario i novu pobjedu u regionalnoj ligi, i to upravo protiv suparnika koji ga očekuje u polufinalnom susretu Kupa, a iako je Zagreb svladan s deset poena razlike, Petrović je istaknuo da se za tom utakmicom neće povoditi, te šansu svoje momčadi u novom srazu vidi u odigravanju dobre obrane: "Moramo odigrati obranu na način kao što je Zadar igrao na 90% utakmica ove sezone, jedino na takav način možemo garantirati da ćemo sa sigurnošću dobiti Zagreb. Ukoliko taj naš defanzivni stisak malo pustimo, tog trenutka Zagrebove šanse rastu."

U odnosu na prethodnu utakmicu strateg Zadra najavio je da očekuje Vladovića u agresivnijem izdanju, budući da pravo nastupa u Kupu nema Vedran Morović: "Mi smo toga svjesni i sasvim sigurno da će se naša dva playmakera Brewer i Stipčević morati s puno više kontrole odnositi prema Vladoviću kako nam ne bi tijekom utakmice kreirao velike probleme."

Osim najave Kup utakmice Petrović se osvrnuo i na suđenje u dva posljednja susreta njegove momčadi, protiv Šibenika i Zagreba: "U posljednje vrijeme počele su se izmišljati situacije na terenu koje ne odgovaraju realnom stanju. Od pet prekršaja Brewera za 19 minuta igre, za dva možemo reći da su postojala, dok za tri prekršaja, koliko god sam se trudio vidjeti kontakt, nisam ga vidio. Ne znam moram li ja kod optičara ili netko drugi. Ukoliko se ta tendencija nastavi, sasvim sigurno je da ću ja kao trener momčadi zaštititi interese svoje momčadi jer je preindikativno na takav način napadati našeg prvog playmakera."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!